Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Данаилов със сина си Влади и снаха си в компанията на Вежди Рашидов на парти след премиерата на пиесата "Актрисата" на сцената на Народния театър преди 5  месеца.
Стефан Данаилов със сина си Влади и снаха си в компанията на Вежди Рашидов на парти след премиерата на пиесата "Актрисата" на сцената на Народния театър преди 5 месеца.

Владимир - синът на Стефан Данаилов, спешно се връща от САЩ, съобщи майка му - актрисата Ирен Кривошиева

Любимият актьор е в реанимацията на ВМА

Запитана какво знае за състоянието на Стефан Данаилов, за когото по-рано негови близки съобщиха, че е в изкуствена кома, актрисата Ирен Кривошиева отговори: “Вместо да пишете за здравословното му състояние, по-добре се молете за него. Общата молитва спасява!”

Синът им Владимир Данаилов, който учи медицина в САЩ, наскоро беше в България заедно с американската си съпруга за премиерата на пиесата “Актрисата” с участието на баща му. Влади беше убеден, че връщането му на сцената е много важно за здравето на Ламбо, но не скри и критики.

“Съветвах баща си да се движи повече, да действа.

Да спре да пуши,

ама не ще и да

чуе. Навик!

Лош навик!

Знаете го какъв голям сладур е. Като говори, всички слушат. То си е божи дар. Ние се обичаме. Нали сме баща и син! Усещаме го със сърцата си. Затова се върнах тук, заради него. Колко ние, хората, сме на тази земя, че да се мразим”, каза при скорошното си гостуване през лятото Владимир.

“Всички имаме болести и проблеми. Той е звезда, хубаво е да кажем и да му повторим, че е здрав. Тялото може да е зле, то не е вечно, но всичко е относително. Не трябва да го жалим и не дай боже - да го съжаляваме. Да го подкрепяме, не да го жалим. Той има дух и воля. Както винаги с тази своя сила ни е вдъхновявал. Човек трябва да има мир в ума си. Да се вдигне вътрешното, за да помогне на външното”, допълни още Владимир.

Състоянието на любимия на поколения

български актьор Стефан Данаилов

се променя толкова бързо,

че никой лекар или близък не иска да се ангажира с конкретна информация. Сигурното е, че преди няколко дни той постъпва в реанимацията на Военна болница с голям белодробен излив вследствие на хипостатична пневмония заради застояването му, след като счупи бедрена кост. Въпреки успешната операция заради влошеното му общо състояние на

16 октомври той

е интубиран, за

да бъде

подпомогнато

дишането му,

тъй като насищането с кислород на кръвта му пада до критични нива. Въпреки тръбата обаче той диша спонтанно. Не е поставен изцяло на изкуствено дишане, което предполага пробиване на трахеята и вкарване на тръба през нея. Вчера според негови близки лекарите били по-скоро оптимистично настроени, защото се очаквало да бъде екстубиран, но тъй като общото му състояние е тежко, лекарите са сдържани.

След инцидент през август 2019 г. той бе приет по спешност в болница “Бургасмед”, а операцията на тазобедрената става бе извършена от екипа на един от водещите хирурзи в България - проф. Андрей Йотов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ “Софиямед”.

След допълнителни изследвания в столичната болница, направени през септември, на Стефан Данаилов бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Големият актьор на 9 декември ще навърши 77 г. Преди 5 години се лекува в Париж от неходжкинов лимфом Неотдавна бе диагностициран и с паркинсон.

Информация за състоянието му категорично отказа и племенницата му Росица Обрешкова, която не само му е асистент в класа, който води в НАТФИЗ, но и режисьор на пиесата “Актрисата”. С той след няколко години отсъствие се върна на сцената на Народния театър.

“Пожалете го! Съобразете се с молбата на близките му! Достатъчна е медийната шумотевица, на която бяхме подложени в Бургас, когато му оперираха ставата. Разберете! Това е много негативно за него, той се натоварва психически”, заяви Обрешкова, която обаче нито отрече, нито потвърди новината за приемането на Стефан Данаилов във ВМА.

“Трудно дишаше и се наложи да го сложат на апаратно дишане.

По лекарски

избор

го сложиха и в

медикаментозна

кома,

иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам.” Това сподели доведеният син на Стефан Данаилов - Росен Цанков, за състоянието на актьора. Той говори с журналисти пред Военномедицинска академия вчера сутринта, след като се срещна с лекарите.

“Това е, което знаем. Там трудно се влиза. Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, затова е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него”, добави още той.

“Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб, но не знаем още резултати.

Той просто спи,

стискаме му

палци, друго не

мога да кажа”, просълзи се Цанков

Преразказ на неговите думи роди спекулацията, че се очаква хистологично изследване, което да потвърди дали състоянието му не е свързано с онкологичното му заболяване. Това са пълни измишльотини, защото хистологичното изследване на асцитната течност е рутинна процедура. Според осведомени източници преди дни е имало тревога дали белодробния излив не е свързан с туморна маса в някой лимфен възел, но това се е опровергало.

От ВМА официално категорично отказват каквито и да било сведения за диагнозата му, тъй като това е лична информация. Самите лекари от ВМА не вдигат телефоните си на журналисти, подозирайки за какво ще ги питат.

“Моля се от все сърце да се справи.

Ламбо, дръж се,

миличък”

Тези прочувствени думи написа соцлидерката Корнелия Нинова в профила си във фейсбук. С поста си тя потвърди, че състоянието на Стефан Данаилов е тежко.

“Да, следя състоянието на Ламбо, посещавам го. Той пребори два вида рак, бори се с паркинсона, счупи тазобедрена става. И на него, и на лекарите не им е лесно, но това все пак е Бате Сергей, оцелява”, каза председателят на Комисията за култура и медии при НС Вежди Рашидов.

“Чувам се с лекарите. Поддържат го. Състоянието му не е добро, но моля да не се пишат глупости и да го отписват”, коментира от Стокхолм, където е на снимки, продуцентът Георги Тошев - съавтор на биографичната книга на големия актьор “Романът на моя живот”.

“24 часа” научи, че негови студенти и колеги са се помолили в храма “Св. Седмочисленици” за оздравяването му.

Бате Сергей в битка

с паркинсон и лимфом

Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов има сериозни здравословни проблеми. Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години. Заради това Стефан Данаилов спря да ходи в Народното събрание, но дава съвети от дома си по новите закони. Негови препоръки са били вписани (и приети) в промени в закона за киното.

Актьорът, подкрепен от сина си (вляво), който долетя от САЩ за връщането на баща си на сцената.
Актьорът, подкрепен от сина си (вляво), който долетя от САЩ за връщането на баща си на сцената.

Даже студентите му от НАТФИЗ ходят на лекции у тях, защото не е в добра физическа форма, макар ментално да е в перфектна.

Наблюдава го и го лекува лично известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при когото той ходи редовно на прегледи. Предписва му най-новите терапии и най-модерни лекарства за борбата с болестта на Паркинсон.

Лекарят е убеден и гарантира, че състоянието му ще се подобри в най-скоро време. Уви, Данаилов вече не владее и двете си ръце. Има болки и в раменете и тремор.

Проф. Стефан Ламбов Данаилов, наричан още Ламбо, Мастера и Бате Сергей, е един от най-известните, обичани и талантливи български актьори.

Роден е на 9 декември 1942 г. в София. Мечтае да стане моряк в гражданския флот, защото морето винаги го е привличало, макар че няма “морска” кръв. Първите му роли в киното са във филмите “Понеделник сутрин”, “Морето” и “С дъх на бадеми”. Популярността му идва още след ролята му на Иван Загубански от филма “Първият куриер”, но избухва с невиждана сила, когато на телевизионния екран се появяват сериите от филма “На всеки километър” (1969 г.). С ролята на майор Деянов го запомни масовата аудитория в България. Мастера ще се пребори, той умее да оцелява, убедени са неговите студенти.