Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Не съм убил фелдшера. Ако бях извършил това престъпление, щял ли да се прибера у дома… Прокуратурата не е добре информирана“ – Това обяви днес в Бургаския апелативен съд 37-годишния Иван Пачелиев обвинен за смъртта на 72-годишния Димитър Факиров, предаде "Дарик Нюз"

Медикът бе открит мъртъв – заклан с нож в здравната служба на тополовградското село Орешник на 8 октомври т.г., а основен заподозрян за престъплението е бившият легионер Пачелиев. Той бил последния пациент, влязъл в кабинета на медика, преди трупът му да бъде открит.

„Невинен съм“, обяви днес Пачалиев пред Апелативните магистрати в Бургас и настоя да бъде пуснат на свобода. Рейнджърът се оплака, че бил измъчван от болки в ставите, тропическа болест и пр., а в затвора, където бил откаран имало само един фелдшер...

Председателят на Апелативната прокуратура Любомир Петров бе категоричен в позицията си: На свобода, Пачелиев може да извърши друго престъпление. Според държавното обвинение, макар и в случая към момента да са събрани само косвени доказателства, изводът от тях е несъмнен и сочи, че именно задържаният е автор на престъплението. "Вижте лексиката му, цялото село разказва как публично се е заканвал на ромите в селото, че трябва да бъдат убити... ", посочи обвинителят.

В крайна сметка съдът уважи искането на прокуратурата и остави Пачелиев под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.