Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специализираната прокуратура разследва БФС. Досъдебното производство е за корупционни престъпления против спорта, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за "24 часа".

Тя уточни, че на този етап не може да се съобщи кога е образувано досъдебното производство, но влизането на антимафиотите в сградата на футболния съюз било във връзка с разследването.  То се води по чл. 321, ал. 6. Този текст гласи, че който се сговори с едно или повече лица да върши в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага или да се упражни противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление, се наказва с лишаване от свобода до шест години. 

Другият текст от НК, по който е разследването, е чл. 307б и 307в.

Чл. 307б казва, че който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин склони другиго да повлияе на развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация, ако извършеното не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

Чл. 307в гласи, че който обещае, предложи или даде на другиго облага, която не му се следва, за да повлияе или загдето е повлиял на развитието или резултата от спортно състезание, администрирано от спортна организация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.