Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пускат Полфрийман днес, ще се подписва в районното всяка седмица Джок Полфийман. Снимка Архив

Джок Полфийман ще трябва да се подписва всяка седмица в районно управление в София след като бъде освободен от Дома за веменно настояване на чужденци в Бусманци днес. Това съобщи шефът на Дирекция "Миграция" Николай Николов.

Той обясни, че МВР вчера е разбрало, че Полфрийман е получил паспорта си. Поискано му е да го предаде доброволно. Той обаче отказал, затова му го отнели. Тъй като австралиецът е осъден на 20 г. за убийство, но пуснат предсрочно, има забрана да напуска България, процедурата по експулсирането му е спряна. Вместо да бъде изведен от България порфрийман трябва да се подписва всяка седмица. паспортът му ще бъде върнат, когато има влязла в сила съдебно решение. Той нвизираше както делото пред ВКС за отмяна на пресрочното освобождаване, така и обжалваната от Порфрийман заповед на директора на Дирекция "Миграция" от 2011 г. с която му се забранява да напуска страната.

По време на престоя си Полфрийман е допуснал едно нарушение. Той е бил хванат с мобилен телефон камера, какъвто е забранен. Когато го видели, австралиецът само го счупил. Останали му още 3 телефона, които били позволени - без камера. 

Очаква се австралиецът всеки момент да напусне сградата на дирекция "Миграция".