Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разстреляната брокерка Станка Марангозова пребивана и заплашвана от измамени с милиони. Вероятно зад убийството стои отчаян човек Убитата Станка е подсъдима, но води и няколко дела. КАДЪР: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Жертвата е ликвидирана с 3 куршума в главата

Водила е дела срещу бизнесмени, които са ѝ давали пари, за да ги

инвестира на борсата

Неуредени финансови отношения за няколко милиона и лични мотиви са основните версии за убийството на 46-годишната Станка Марангозова. Тя беше разстреляна в четвъртък вечерта в автомобила си пред блока в “Младост”, в който е живеела с дългогодишния си приятел Динко Геров.

Именно той е бил един от първите заподозрени за убийството, научи “24 часа”. Освен Геров криминалистите разпитват десетки бизнесмени, които през последните 10 г. са имали отношения с Марангозова. С повечето от тях жертвата е водила съдебни дела за крупни суми. Станка е вземала пари, които е трябвало да бъдат инвестирани в ценни книжа през борсата, за да носят печалба. В повечето случаи парите се губели. Малко вероятно е обаче да е убита от човек, който търси от нея много пари, научи “24 часа” от източник, запознат с разследването. Сред кредиторите на Марангозова обаче имало и отчаяни хора, които са загубили надежда, че ще върнат парите и имотите си, които са прехвърляли на нейно име в последните години.

Била е пребивана

няколко пъти, твърди мъж, с когото е имала отношения преди време. Редовно я заплашвали заради милионите, които така и не успяла да спечели за хората, с които е имала договори. В миналото демонстрирала висок стандарт на живот, но напоследък живеела скромно. Мъжът ѝ Динко Геров е дългогодишен инвестиционен посредник, който сега се занимава с фотоволтаици. Освен спорове за огромни суми Марангозова е подсъдима за измама в размер на 1,43 млн. лв. в Софийския районен съд.

В 20,47 ч в четвъртък Динко Геров звъни на тел. 112 и казва, че е открил трупът на Станка в пежото пред блока, в който живеят, съвсем близо до Окръжна болница. На място веднага пристигат криминалисти и екип на Бърза помощ. Станка

Марангозова е

паркирала колата

и е говорила по

телефона,

когато е била разстреляна. Прозорецът на шофьорското място е бил отворен. Не е ясно дали е бил свален, защото е говорела с убиеца си. Убита е с 3 куршума в главата - зад лявото ухо и в слепоочието. В колата е намерена изкуствена бяла роза. Предполага се, че стрелецът е криел пистолета си с нея или е оставена там като символ на мафиотско отмъщение

Когато Динко Геров открива любимата си, тя е просната по очи на волана на колата. Никой от съседите не е чул изстрели.

При огледа криминалистите са открили и 3-те гилзи, както и един от проектилите, който бил в колата. Другите два били намерени при повторния оглед в петък сутринта. Куршумите са 9 мм.

Заради несъбраните отместопрестъплението гилзи

полицаите

направили извода,

че убиецът е

аматьор

Освен това по Марангозова е стреляно от разстояние, а не от упор. Това се разбрало заради липсата на изгаряния по кожата на Станка.

“Познавах я, поздравявахме се. Беше скромна, винаги елегантно облечена. Нищо не сме чули”, каза една от съседките на Марангозова. Друга добави, че се познава само с Геров. По нейни данни той се занимавал с монтаж на инсталации. Бил вежлив и хората го познавали отдавна, както и родителите му. Станка била по-мълчалива и не общувала много с хората в блока. Излизала всяка сутрин рано и се прибирала късно вечер. Години наред се е борила с левкемия. От химиотерапията косата ѝ опадала и ходела с кърпа на главата.

Често около входа на блока, където живеят Марангозова и Динко, обикалял мъж с бяла коса, който не бил от квартала, разказват съседите им. Виждали го почти всеки ден преди няколко месеца и дори го питали какво търси, а той не отговарял. За последно е забелязан там преди дни, но не е ясно дали има връзка с жертвата.

Станка Марангозова е родом от Враца.

Там е арестувана

през ноември

2011 г. заради

измама,

лихварство и

пране на пари

заедно с тогавашния си съдружник Георги Георгиев. По-късно делото е прехвърлено в Софийската градска прокуратура, защото престъпленията са били извършвани в столицата.

Един от пострадалите от дейността на Марангозова е бизнесменът Иво Масларов. С него имала договор за доверително управление на пари от 2009 г. Вземала кеш, за да инвестира в ценни книжа през фондовата борса. Заради липса на доходност обаче между двамата избухва конфликт през 2011 г. Започват да пускат жалби един срещу друг в полицията и прокуратурата. Само по банкови сметки между двамата са преведени над 1,7 млн. лв. Тя твърди, че той я изнудва за пари, а той - че му дължи огромни суми. Масларов се принудил да прехвърли дълга си към фирма на бизнесмена Веселин Динков, с когото Марангозова също води дела. Неуредиците стигат дотам, че Марангозова е принудена да ипотекира жилището си, от което е изгонена с частен съдебен изпълнител през 2013 г.

Оттогава живее в апартамента на приятеля си Динко. Тогава

тя се барикадира

в мезонета

на ул. “Ангел

Каралийчев” 1

Отказвала да напусне доброволно, но по-късно склонила. Месец след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в Нова тв в предаването “На светло” с Люба Кулезич, където разказва за конфликтите си.

Справка в Търговския регистър показва, че Станка Марангозова е управител на фирмата “Преста терм”, на която собственик е приятелят Динко Геров. Дружеството обаче няма дейност от 2011 г. Двамата имат участия и в други компании. Всички са със запорни съобщения заради дългове към банки и дела на съдебни изпълнители.