Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Хаджиев Снимка: Архив
Георги Хаджиев Снимка: Архив

Банковите обирджии, които в София задигнаха 175 хил. лв, наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец. С тази задача бил натоварен единият от тях, на който пръв му дошла идеята за кражбата, забелязвайки, че служителката е небрежна в своите действия. Това съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Той и градският прокурор на София Емилия Русинова дадоха повече подробности по случая.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. Дръзката кражба стана в събота около 15:30 и 16:00 ч., като ограбеният офис се намира в хранителен магазин в ж.к. "Люлин.

Час след кражбата бил задържан извършителят - този, който наблюдавал касиерката. А вчера в дома си в кв. "Банишора" бил арестуван и човекът, който разработил ключа, с която крадците отключили вратата на офиса, като ключарят е обвинен в помагачество.

Издирват се още двама. Те са известни на полицията.

Прокурорката уточни, че близка на единия от крадците е била използвана като отцепка, жената наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса и трябвало да сигнализира крадците. Това, което е любопитно, е че в помещението е имало и други суми пари, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора.

Това, че сейфът не оставал незаключен, се виждало извън офиса. Полицията е открила опожарен и автомобилът "Тойота", с който тримата крадци се предвижвали. След престъплението двама от тях, пътували с колата, която впоследствие била опожарена, а единия по друг начин.