Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

16-годишно момиче загина на място, след като пиян шофьор го удари на пешеходна пътека. Инцидентът е станал в 4 ч. сутринта на оживен булевард в Сливен.

Пробата на шофьора е показала 2,24 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван за 72 часа.

Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга, според баща му обаче дори не разбрал, че е убил момичето.

Около 4 ч. сутринта група деца се прибират по бул. "Бургаско шосе". Пресичат на пешеходна пътека, когато ги връхлита колата.

Все още не е ясно при какви обстоятелства е станала трагедията и дали шофьорът е карал с превишена скорост. Ясно е обаче, че пробата показва сериозно количество алкохол в кръвта му, съобщава bTV.

Зад волана е 28-годишният Георги Мангов. Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга. Според баща му обаче той дори не разбрал, че е убил момичето и отишъл в заведение, където бил арестуван.

"Той не знаел за какво става дума, не можал да разбере за какво става дума, като отишъл в заведение с приятели, където се е срещнал, когато е влязъл, той не е съобщил за ситуацията", разказа бащата на Георги.

По информация от прокуратурата, децата не са от Сливен, но учат в града и живеят на квартира. Бащата на шофьора казва, че по случая има много неизвестни. Казва, че не е чувал синът му да пие.

"Ако е станало и има такава ситуация, скарване с приятел, подгонено дете и изведнъж е излязло, той просто е нямал време да реагира", каза бащата на Георги Милен Мангов.

Преди месец отново на същото място лек автомобил удари на пешеходна пътека момче и момиче, а хората се събраха на протест за легнали полицаи и светофар. Днес искат полицейски патрули.

"Не говоря за легнал полицай, говоря за действително полиция, която да следи за това нещо". Тук се движат в две или три колони, когато наближи пешеходецът, първите спират, а следващата кара с голяма скорост", казват свидетели.

По случая е образувано досъдебно производство. 28-годишният мъж работи като шофьор на бус в сливенска фирма.

На него му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт вследствие на ПТП, на пешеходна пътека, като водачът е употребил алкохол и избягал от местопроизшествието. Наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода.