Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи пазеха входа.
Полицаи пазеха входа.

Той стрелял

с газов пистолет

Психично болен 57-годишен мъж се барикадира в дома си, стреля с газов пистолет и отказа да излезе от жилището си повече от 20 часа.

Екшънът, който се разигра в известния блок “Трезор” в столичния кв. “Овча купел”, започна в събота следобед, продължи през нощта и през цялата неделя.

Малко преди 19 часа тежковъоръжени командоси нахлуха през терасата в жилището, което се намира на 8-ия етаж на вход Е в блока, за да изведат мъжа.

Полиция беше през целия неделен ден пред блока.
Полиция беше през целия неделен ден пред блока.

В събота следобед на тел. 112 бил получен сигнал за буйстващ мъж. Когато екип на Бърза помощ пристигнал, той отказал да излезе. Малко по-късно от дома му проехтели 5-6 изстрела. “Около 22 часа пристигнаха 5-6 патрулки”, разказа Николай Стоянов, който живее в същия блок.

Цяла нощ с мъжа разговаряли психолози от МВР, както и негови близки. Той обаче отказал да излезе. Тогава входът бил отцепен от полицията. Живеещите там се допускаха само срещу лична карта.

“Явно страда от психично заболяване. Засега не предприемаме действия за проникване в жилището, защото няма ситуация той да застрашава своя живот или на някой друг”, каза вътрешният министър Младен Маринов по Нова тв. Малко след това полицаите влязоха в жилището.

Това е терасата на мъжа, през която влязоха командосите
Това е терасата на мъжа, през която влязоха командосите

Според съседи на мъжа през януари починала съпругата му, която била инвалид. Тогава той се затворил в себе си. Други комшии пък твърдяха, че тогава започнал да прибягва към алкохола. Със съпругата му се грижели за две кучета, разбирали се добре.

На съседи им правело впечатление обаче, че мъжът понякога е доста рязък и неконтактен. Въпреки че от години живеел в блок “Трезор”, не се сближил с никого.

“Много пъти съм го канил да пием по кафе, а той ми се тросваше: Няма да дойда, аз имам пари”, спомня си Николай Стоянов. Той описва съседа си като кротък човек.

Преди години в същия блок бе убита свекървата на съдийката Нели Куцкова.