Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полфрийман СНИМКА: Йордан Симеонов
Полфрийман СНИМКА: Йордан Симеонов

Отрицателна била оценката на махнатия вече от Софийския затвор зам.-началник Десислав Трайков. Той изложил писмено становище пред Софийския градски съд австралиецът да не бъде освобождаван предсрочно от затвора. 

Днес на излизане от затвора, след като бе предсрочно освободен, осъденият за убийство благодари на Трайков. Това бяха единствените думи, които Фрийман изрече.

Осъденият за убийството на студента Андрей Монов чужденец напусна затвора с автомобил минути преди 16 часа. Той бе с черен суитшърт, зелена тениска и кърпа, преметната около врата. Той бе предсрочно освободен, след като излежа 12 години от 20-годишната си присъда. Решението за пускането му бе на Софийския апелативен съд.

Определението на председателствания от Калин Калпакчиев състав предизвика остри реакции в обществото и сред политиците. В мотивите си обаче магистратите посочват, че Полфрийман покрива всички заложени в закона изисквания за предсрочно освобождаване.

Австралиецът вероятно ще бъде преместен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като паспортът му е изтекъл и няма валиден.