Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Авторката
Снимка Авторката

Бургаският районен съд освободи под гаранция от 2000 лв. бившият футболист от "Нефтохимик" Стамен Ангелов, арестуван след разбиване на наркоплантация край созополското село Зидарово. Неговият брат Димо е с мярка "домашен арест".

Двамата са обвинени, че за времето от неустановена дата до 30 август, т.г., в нива с площ около 2.5 декара, засели и отглеждали  конопени растения, за което законът предвижда от 2 г. до 5 г. затвор и глоба.

Бившият футболист и брат му бяха арестувани при спецакция на бургаската полиция на 30 август, заедно с още над 15 човека, между които и горски служители. По-късно обаче останалите бяха освободени и станаха свидетели по делото.

По данни на полицията нивата край Зидарово е била охранявана с фотоклетки, а напояването на канабисовите растения е ставало от съседна река чрез помпи. Унищожени са над 2500 стръка, някои с височина над 2 метра. Иззето е и сериозно количество суха тревна маса.

Според защитата на двамата братя обаче срещу тях няма преки доказателства, уличаващи ги в засаждането и отглеждането на дрогата. Все още не било установено и чия е нивата.