Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Двама горски служители, които се оказаха сред деветимата задържани от бургаската полиция при разбиването на голяма наркоплантация край Созопол, са освободени, установи репортерска проверка.

Все още не е ясно на колко от деветимата арестувани на 30 август ще бъдат повдигнати обвинения. От полицията и прокуратурата в Бургас засега не дават официална информация по случая.

По данни на разследващи наркоплантацията се намира в землището на созополското село Зидарово. Тя била с площ над 3 дка, на които освен канабис имало и други легални насаждения. Така дрогата била скрита между различни култури, за да не бие на очи.

По време на акцията, в която освен криминалисти от Областната дирекция на МВР са участвали полицаи от спецподразделението и жандармерията, е конфискувано значително количество канабис, готов за продажба. 

Това е втори по-мащабен удар на местната полиция по линия на отглеждането и разпространението на марихуана, след като през юли край поморийското село Бата бе разбита модерна наркоплантация с капково напояване, стопанисвана от бившия параходчия Тодор Стамов. Тогава бяха иззети близо 200 канабисови растения, някои достигнали до 1,79 м. височина.