Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първо получихме оперативна информация кои са убийците, а няколко дни по-късно разбрахме кои са жертвите, съобщиха на брифинг вътрешният министър Младен Маринов, шефът на столичната полиция ст. комисар Георги Хаджиев, директорът на Национална полиция Христо Терзийски, както и и зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Информацията била дадена на полицай в СДВР, който я получил от лице от криминалния контингент. След това убийците били наблюдавани няколко дни, включително подслушвали преди жертвите да бъдат установени. За тази цел дори се проверявали 11 хил. имотни сделки от началото на годината на възрастни хора. Проверявани са и изчезналите на тези години, както и кой не е взимал пенсията си. Не се получила обаче засечка на информацията, а след сигнал приятелка на дъщерята на убитите се свързала с МВР. 

Самоличността им била разкрита в неделя срещу понеделник, а в МВР умишлено пуснали информация във вторник, че още търсят кои са застреляните. 

Двамата убийци са извършвали строителни дейности за семейството, мотивът е финансов. Задържаните са на 44 и 29 години. Единият е лежал в затвора за кражби, другият пък има няколко криминални регистрации. Докато били следени няколко пъти се връщали на местопрестъплението, посочи Младен Маринов. Убийствата са били извършени в един от апартаментите на семейството в кв. "Иван Вазов", а двамата опитали да изтрият следите от кръв там. 

Двамата по никакъв начин не показвали, че извършили убийство, движели се съвсем спокойно. Арестувани са по обяд в софийско село. Оръжието на убийството е открито в Техническия университет, където двамата са работели. Стрелбата не е била чута от никого, тъй като е ползван заглушител. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за двамата.