Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Криминалисти от Габрово и Разград задържаха 56-годишен ало измамник, прибрал 4350 лв. от габровка по схемата за съдействие на полицията.

На 5 август, 68-годишна жителка на Габрово е подала сигнал, че за времето от 15:30 до 16:30 часа предишния ден е станала жертва на телефонна измама. Чрез обаждания на домашния и на мобилния й телефони, неизвестен, представил се за полицейски служител, въвел жената в заблуждение, че се провежда полицейска операция за установяване на телефонни измамници. По време на разговора жертвата е инструктирана да пусне през терасата на жилището си пакет със значителна сума пари, уточниха от полицията.

В хода на образуваното по случая досъдебно производство, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, криминалисти от областната дирекция и от полицейското управление на Габрово, със съдействието на колегите им от ОДМВР – Разград са установили и задържали мъж на 56-години от София. Той е осъждан за извършени измами. Има данни, че е получил парите, предмет на престъплението - сума в размер на 4350 лева.

След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.