Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама престъпници пребиха жестоко с железа служителя на маркетинговия отдел на футболния “Левски” Цветан Вълчев. Варварският акт се случи около 9,30 часа сутринта в сряда пред офисите на клуба на улица “Тодорини кукли” в София.

Побоят е бил близо и до фатален край. Бързата намеса на случаен минувач, който разхождал кучето си, и на колеги на Вълчев е прекъснала жестокото деяние, преди може би някой от следващите удари да се окаже фатален. “Това е опит за убийство”, коментирали лекари пред близките и колегите на Вълчев в болницата по-късно.

Мястото, на което е нанесен жестокият побой на служителя на “Левски” Цветан Вълчев. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Мястото, на което е нанесен жестокият побой на служителя на “Левски” Цветан Вълчев. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Кървава следа, останала на местопрестъплението след опити да се спре течащата кръв от пребития служител на “Левски”.
Кървава следа, останала на местопрестъплението след опити да се спре течащата кръв от пребития служител на “Левски”.

Пребитият 38-годишен мъж веднага е откаран с линейка в УМБАЛ “Царица Йоанна-ИСУЛ”, където е пристигнал в безсъзнание.

“Вълчев е с множество травми и опасност за живота”, коментира пред Sportal.bg в ранния следобед доктор Фани Цуракова от болница “Царица Йоанна”.

Вълчев, който вече бил в съзнание, е минал ядрено-магнитен резонанс. Оказало се, че черепът му е счупен на четири места. Тежко пострадалият мъж има счупени ребра и други травми, които притесняват лекарите. От “Бърза помощ” имали съмнения, че тилната кост е счупена. Първият удар е бил именно там и е бил изключително силен. Именно естеството на травмите накарало лекари да стигнат до заключението, че това е опит за убийство.

Запис от охранителна камера показва как двама души тичат от мястото на побоя пред бариерата за входа към “Герена” на “Тодорини кукли”, пресичат на отсрещния тротоар, качват се на паркиран там автомобил, правят ляв завой и отпрашват.  КАДЪР: bTV
Запис от охранителна камера показва как двама души тичат от мястото на побоя пред бариерата за входа към “Герена” на “Тодорини кукли”, пресичат на отсрещния тротоар, качват се на паркиран там автомобил, правят ляв завой и отпрашват. КАДЪР: bTV

На една от камерите в района на инцидента се вижда как в 9,38 двама неизвестни тичат от мястото на побоя, минават точно пред офисите на “Левски” и в близост до бариерата за входа към общежитието на клуба пресичат към отсрещната страна на тротоара, а камион спира преди пешеходната пътека, докато заподозрените тичат. След това двамата се качват на автомобил, паркиран пред високия блок точно срещу бариерата за входа на “Герена” откъм “Тодорини кукли”, и отпрашват по улица “Стефан Богориди”.

Цветан Вълчев
Цветан Вълчев

Полицията също пристигна веднага на “Герена”, взе показания и започна работа по случая.

“Криминалисти изясняват обстоятелствата около инцидента. Около 9,30 часа в полицията бил получен сигнал, че в района на стадион “Виваком Арена- Георги Аспарухов” 38-годишен мъж бил нападнат от двама непознати, които му нанесли побой и се оттеглили в неизвестна посока. Предприети са действия по установяване на всички обстоятелства около случилото се и издирване на нападателите”, се казва в официално становище от МВР.

Цветан Вълчев работи над 10 години в маркетинговия отдел на “Левски”. Той е определян като изключително тих и спокоен човек от своите колеги.

“Ръководството и служителите на “ПФК Левски” АД са потресени от инцидента, разиграл се посред бял ден на територията на стадион “Георги Аспарухов” на 21 август. Нашият колега Цветан Вълчев беше жестоко пребит от непознати засега лица и в момента е в болница, където се полагат всички необходими грижи за стабилизирането му. Сигурни сме, че служителите на реда ще извършат всички необходими действия, за да открият извършителите и подбудителите на този позорен и варварски акт”, написаха в официално становище от футболния клуб.

“Уверени сме, че Цветан ще се възстанови бързо и ще бъде отново сред нас скоро”, добавиха от “Левски”.