Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев от Айтос, признат за виновен за зверското убийство на приятелката си Ивета Тенева, от която има 3-годишен син.

Жестокото убийство стана на 16 юни, м.г., в дома на Теньо на  ул. "Хаджи Димитър" в Айтос. 20-годишната Ивета е била умъртвена по особено  жестокост начин - пребита до смърт, с размазан череп и оставена да издъхва в адски мъки. Тежкият побой е продължил около половин час, през който подсъдимият е чувал стоновете на приятелката си, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Пред Бургаския окръжен съд Енчев призна вината си и делото премина по съкратена процедура, като наложеното наказание „доживотен затвор“ бе заменено с 25 г. затвор.

В акта на Бургаския апелативен съд е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото. Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин.

Експерти определят Теньо като като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари, мотивират се магистрати. 

Мъжът е осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на сина си и 150 000 лв. на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС.