Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В началото на 2019 година властите в Австрия се похвалиха с един от най-големите си удари срещу джебчийската мафия в страната. Полицията във Виена успя да залови 40-годишната Станка Илиева, която се оказа сред най-издирваните крадли в цяла Европа. Нашенката дори се славеше с прякора си Царицата на джебчийките заради ловките си пръсти и големите удари, които правеше в столиците на различни европейски държави. Въпреки 18-те криминални регистрации и 9-те дела за кражби, които имаше само у нас, Станка спокойно преджобваше чужденци и се завръщаше в България със суми от 10-20 хил. евро.

Талантът на

нашата ромка

в кражбите се прочу и във Франция, Холандия, Чехия, Испания и Белгия, където тя често се отбивала. В част от тези страни Илиева дори бе обявена за издирване. Според различни данни тя кръстосвала Европа в търсене на жертви повече от 20 години.

Задържането на жената стана благодарение на двама полицаи, които щракват белезници на ръцете й минути след като тя

извършва

кражба

на виенската улица "Кертнерщрасе". Станка успяла да задигне мобилен телефон на китайска туристка, прибирайки го ловко в голям шал, който държала в ръцете си. Всичко това тя направила пред очите на двама полицаи, които в този момент я наблюдавали.

Случайният арест се оказва истински удар за виенските власти. В управлението те разбират, че в ръцете им е попаднала не коя да е, а една от най-издирваните крадли. Именно нейната снимка с надпис "Издирва се, опасна е" била разлепена на няколко места в града. Въпреки че преди години жената получава забрана за влизане в Австрия заради престъпленията, които е извършила там, изглежда това по никакъв начин не я е спряло да продължи да обира нищо неподозиращите туристи.

От кой род е Царицата на джебчийките, четете в печатното издание на "168 часа".