Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Буги Барабата почина на 58-годишна възраст.  СНИМКА: ТЕОДОР АНГЕЛОВ
Буги Барабата почина на 58-годишна възраст. СНИМКА: ТЕОДОР АНГЕЛОВ

Легендарният блус музикант и радиоводещ Буги Барабата почина внезапно в нощта на събота срещу неделя само на 58 години. Марио Събев, както бе истинското име на Буги, е бил опериран по спешност в петък.

Новината на смъртта на Джентълмена от “Коньовица”, както наричаха музиканта по името на негова песен, бе съобщена от колегите му в радио Z-Rock, където той водеше сутрешното шоу “Буги тайм”.

“Цяло поколение израсна с неговите шеги и сутрешни теми. Буги бе човек с чувство за хумор и с много голямо сърце”, каза програмният директор на радиото Спас Шурулинков. “Той винаги е живеел на ръба, но така му харесваше и му отиваше”, допълни той за Барабата.

“Буги беше невероятен образ. Той измисляше страхотни лафове и вицове”, разказа пък Васко Кръпката. Двамата се познавали от повече от 30 години. Кръпката си спомни как един ден Буги отишъл при него и му казал: “Васко, имам едни песни, които искам да ти дам да изпееш”. “Буги, по-добре ти да си ги изпълниш. Направи си група”, посъветвал го той. “Много съм грозен, не мога да пея”, оплакал се Барабата, а Кръпката му отвърнал: “Това ти е чарът, това е блус, а за него си идеален”.

Така Буги направил и групата си “Бараби Блус Бенд”. Наскоро бандата записала и нов албум “Той е готов от 1 месец, така че ще го издадем. Планираното му представяне бе за края на август или началото на септември”, каза Александър Панайотов, един от музикантите в “Бараби Блус Бенд”. “Буги искаше да правим музика, за да имат младите хора още един избор да чуят нещо различно. Това бе най-голямата му цел”, допълни той. “Всеки един да си отвори по една бира или да изпуши по една пура в негова памет, мисля, че Буги ще бъде супер доволен”, каза още Панайотов.

Колегите му в радиото вече са подготвили най-добрите му моменти, които да пуснат в ефир в 6,00 ч сутринта. Освен това цяла седмица на всеки кръгъл час по Z-Rock ще звучи музика на Буги Барабата.