Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Няма да разкодираме служебния компютър на Кристиян, както поискаха от нас службите”, заяви Георги Янков, работодател на програмиста, който бе задържан за кибератаката на НАП, при гостуването си в „120 минути” по bTV.

 Георги Янков от „Тад Груп” и основателят на „Софт Уни” Светлин Хаков коментираха в студиото на предаването последните развития по случая с изтичането на данните на милиони българи в резултат на хакването на НАП.

Службите са иззели служебния компютър на Кристиян Бойков. „В петък получихме писмо от ГДБОП, в което искат от нас да им помогнем отключат този компютър, но не смятаме да го правим, защото на него има чувствителна информация, свързана с киберсигурността на нашите клиенти, които ние сме длъжни да опазим по договор”, разкри Янков.

Мениджърът в глобалната компания за киберсигурност „ТАД Груп“ заяви, че има „100% доверие в своя служител”, макар че не той го е назначил във фирмата, но от досегашния си опит с него има много добри впечатления. Янков отбеляза, че има и държавни институции, които се грижат за своята киберсигурност, посочвайки за пример Фонда за гарантиране на депозитите, който е ползвал услугите на неговата фирма.

Крисиян Бойков СНИМКА: фейсбук/личен профил
Крисиян Бойков СНИМКА: фейсбук/личен профил