Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Познатите му го наричат Гетсби. Богатствата, които трупа от хедж фондовете, си са несметни. Притежава шест резиденции и частен остров. Купува и имение в Манхатън, което се оценява на 77 млн. долара. Има 15 автомобила, сред които последни модели шевролети и хамър. Обзавежда се и с два частни самолета.

Всичко това е собственост на 66-годишния Джефри Епстайн, познат в САЩ като един от най-големите милиардери. До 6 юли тази година животът на магната е истинска приказка. Мъжът се движи в хайлайф средите, а в обкръжението му са бившият президент на САЩ Бил Клинтън, британският принц Андрю и сегашният президент на САЩ Доналд Тръмп.

Печалбите не

спират да валят,

а компанията му Financial Trust Company се развива с бързи темпове. Малцина обаче са тези, които са наясно с тайните на иначе интелигентния и уравновесен на пръв поглед мъж.

Само преди няколко дни белезниците щракнаха на ръцете на Джефри, който беше арестуван пред очите на стотици хора на летището в Ню Йорк. Оказва се, че в период от 10 години - от 1997 до 2007 г., магнатът е изнасилил повече от 40 непълнолетни момичета. Освен това той дори ги принуждавал да даряват с ласки негови богати приятели, срещу което получавали и заплащане, за да си мълчат.

Преди да станат ясни разкритията обаче, Епстайн е познат на всички като работохолик, който постоянно разраства компанията си и покорява нови върхове на фондовите борси.

Какъв всъщност е животът на един от най-богатите магнати в Америка?

Епстайн се ражда през 1953 г. в Бруклин, Ню Йорк, в

еврейско

семейство

Баща му работи в отдела за поддръжка на парковете в града и не разполагат с много пари. След завършване на гимназия Джефри започва да посещава лекции в Нюйоркския университет, но не се дипломира. Без диплома остава и от Университета по математически науки, в който посещава дълго време. Веднага след това мъжът става учител по математика и физика в едно от елитните училища в Манхатън - "Далтън". Децата го обожават и работата му харесва, но в един момент Джефри решава, че е време за промяна. Родител на негов ученик му дава идея как може да изкара повече пари. Той го насочва към банковото дело и през 1976 г. Епстайн започва в американската фирма Bear Stearns. Там е до 1981 г. Веднага след като напуска, решава да

стартира

собствен бизнес

- J. Epstein & Co. Компанията се занимава с управление на активите на клиенти с повече от 1 млрд. долара нетна стойност. Много бързо се превръща в един от най-богатите мениджъри на хедж фондове. През 1996 г. той променя името на компанията на Financial Trust Company. Започват проверки, тъй като клиентите, които са идентифицирани по документи, се оказват изключително малко. Въпреки това последствия за Джефри няма.

Някъде по това време той започва да се увлича и по лукса. Купува имение, няколко къщи и остров. Взема само последни модели бързи автомобили и пътува до най-екзотичните кътчета на земята. Близки и приятели започват да го наричат Гетсби заради невероятно тузарския му начин на живот.

Без обаче никой да подозорира, година по-късно - през 1997 г., мъжът извършва и първото си изнасилване на непълнолетно момиче.

До 2005 година никой не знае,

че Епстайн прави това редовно. Негови жертви официално са станали повече от 40 момичета, но вероятният им брой е много по-голям.

Кога започват разкритията за зверствата, четете в печатното издание на "168 часа".