Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще се отзове, ако трябват стволови клетки. Детето е лекувано с пари от “Българската Коледа”

Биологичната майка на осиновеното момиче, което има здравословен проблем, е готова да му помогне. “24 часа” разказа трогателната история на абитуриентката Евелина (името на момичето е променено), отгледана от семейство от София, което много я обича, но потърсило помощ за откриване на родните майка и баща заради внезапно появило се заболяване.

Евелина е претърпяла

мозъчни

операции,

които са успешни, но се влошило психичното ѝ състояние. Затова осиновителите търсят генетичен фактор.

Репортер на вестника разговаря с жената, която я е родила болното момиче.Тя увери, че е готова да помогне. В същото време се страхува дали няма да предизвика стрес у детето.

Раждането било трудно, след него ѝ се наложила тежка операция. “Един месец бях на границата между живота и смъртта. Момичето ми е трето дете, 7 месеца беше в ръцете ми, после го оставих в дом”, разказва тя. Нямала възможност да го отгледа.

“Да, отказала съм се от нея.

Такива като мен

ги съдят, но

само аз си знам

как съм

преживяла

всичко и какво

тая в душата си “Ако детето е изпаднало в емоционална криза, се страхувам да не му навредя. Все пак аз съм го родила, но родителите му са го отгледали. В най-хубавите и най-тежките моменти другата майка е била до нея. Не е желателно да се срещнем след толкова години. Да, тя е моя кръв, но психолог ме посъветва да не се виждаме”, казва жената.

Но ако става въпрос за стволови клетки

или да се

присади

орган,

готова съм

да го

направя,

уверява жената.

Евелина била оперирана с пари от “Българската Коледа”. И досега майката е благодарна на останал анонимен бизнесмен, който дарил голяма сума за лечението и чудото станало.

“Бяхме готови на всичко, дори да приемем детективски услуги, за да издирим истинската ѝ майка и баща, но процедурите се забавиха. Разкъсвахме се - от една страна, ходене по болници, от друга, търсене на биологичните родители. Ние сме добро семейство и ѝ даваме прекрасна атмосфера на обич и разбирателство. Не сме я лишили от нищо, подкрепяме я за уроците и тя успя дотук да се представи добре.”

Това написа Рени Витанова, майката на Евелина, в писмото си до кореспондентката на “24 часа” в Монтана с молба за помощ. В отчаянието си тя потърси помощта на медиите в издирването на биологичните родители на дъщеря си. Сега обаче семейството моли повече да не ги притесняват.

“24 часа” потърси за реакция ангажирани при подобни казуси институции, но те отказаха информация. Магистрати обясниха, че срещата може да се реши само в съда.

Биологичната майка на Евелина
Биологичната майка на Евелина