Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От дома в Монтана е взето детето през 2001 г.
От дома в Монтана е взето детето през 2001 г.

Майката благодари на редакцията на „24 часа“ за съпричастността

"Преживяхме кошмар. Дъщеря ни, която ние много обичаме и сме приели като наша съдба, посветили сме й се изцяло, е абитуриентка. Изпадна в психическа криза, състоянието й рязко се влоши. Това беше истинска трагедия за нас, промени й се погледът, говореше несвързано".

Това сподели пред "24 часа" майката на осиновеното дете, която преди дни с писмо до медиите помоли за помощ в търсенето на биологичните му родители, които са го изоставили през 2001 г. в дома в Монтана.

"Детето го изписаха вчера и вече и си е в къщи - мозъчните операции минаха, но психически се влоши и взе да буйства, изписаха я и от психиатричната клиника и сега й помагаме да се готви за матури и си мислехме със съпруга ми, че ако се запознае с биологичните си родители, ще се успокои - искаме да е добре и се молим и надяваме да има добро бъдеще.

Благодарим ви много!

Повярвайте ми, бяхме забравили, че е осиновена. Ние сме едно добро семейство и й даваме прекрасна атмосфера на обич и разбирателство. Не сме я лишили от нищо, подкрепяме я за уроците и тя успя дотук да се представи добре, казва майката на момичето. Отчаяният ми вопъл дойде, когато се изправих пред черна стена, от страх, че ще я изгубим", казва още жената.

Преди дни тя изпрати в писмо следния призив:

"Здравейте, пише ви една разтревожена за детето си майка, което е в риск и се нуждае поради здравословен проблем да се намерят биологичните родители от вашия град, които са го изоставили през 2001 г. в дома в Монтана и бащата Славейко Георгиев e 52-ри набор, а майката е 70-и набор и имат още две деца, освен третото им, което осиновихме. Молим ви, помогнете да намерим адреса на тези биологични родители за да спасим детенцето си”.

Институциите отказаха да дадат информация.

От дирекцията по социално подпомагане обясниха, че поради тайната на осиновяването не могат да дадат информация. Майката следва да се обърне с молба към съда.

След публикацията се обади братът на момичето.