Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От дома в Монтана е взето детето през 2001 г.
От дома в Монтана е взето детето през 2001 г.

То е оставено в Монтана след раждането му през 2001 г., оттогава жената го гледа

С писмо до медиите майка на осиновено болно дете моли за помощ. Тя търси биологичните родители, които изоставили рожбата си през 2001 г. в дома в Монтана.

Детето е в риск и има спешна нужда да намери биологичните си родители поради здравословен проблем, моли жената. Биологичният баща се казва Славейко Георгиев и е роден през 1952 г., а майката - през 1970 г. С тези данни разполага жената. Биологичните родители имат още две деца. “Молим ви, помогнете да намерим адреса на тези биологични родители, за да спасим детенцето си”, умолява медиите жената, която е отгледала детето. Имейлът ѝ е [email protected].

В неделя институциите отказаха информация. От дирекцията по социално подпомагане отговориха, че поради тайната на осиновяването не могат да дадат информация. Майката трябва да се обърне с молба към съда. Ако случаят е спешен, реакцията ще е бърза - в такива случаи се правят изключения и тайната на осиновяване пада.

След сигнала на майката репортер на “24 часа” се обърна към полицията, откъдето обещаха съдействие.

Според медици биологичните родители се търсят при нужда от животоспасяващи операции, донорство, трансплантация на органи или наследствена болест, която се е появила при детето.