Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще те нарежа, крещял 29-годишният алжирец О. Абас, който около 1,40 ч на 26 юни изнасили 23-годишна жена на столичната ул. “Цар Иван Асен II” срещу 12-о СОУ, съобщиха от Софийската районна прокуратура. Първоначалната информация бе, че гаврата се е случила срещу конната база в Борисовата градина.

Той издебнал младата жена, преметнал едната си ръка откъм гърба ѝ, а с другата опрял острие от парче стъкло във врата ѝ, придърпал я назад и я повалил върху тротоара. Непосредствено след това Абас затиснал с тялото си жертвата, като говорейки ѝ на английски език, я заплашил, че ще я нареже. Той направил прорези със стъклото по дясната страна на врата ѝ и по ръката ѝ. Сломявайки по този начин съпротивата ѝ, Абас я изнасилил. Пет минути по-късно алжирецът приключил с гаврата, задигнал ѝ 140 лв., като отново на английски казал: Дай пари.

Абас е многократно осъждан. Година и половина бил в център за настаняване от затворен тип, а после изчезнал и бил обявен за издирване. Предвид високата обществена опасност на деянията, както и на извършителя, прокуратурата е поискала постоянен арест за Абас.