Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребитият Славчо Ценов. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Пребитият Славчо Ценов. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Баща и син от гърменското с. Дъбница нападнали съседите си и ги пребили в дома им малко след полунощ. Славчо и Ваня Ценови тъкмо си лягали, когато в дома им нахлули комшиите Росен и Симеон П. Нахвърлили се върху стопаните и започнали да ги бият с дървен кол и да ги душат. След това избягали.

Славчо, на 55 г. и жена му Ваня са настанени в болницата в Гоце Делчев. Мъжът е с 9 шева на главата, други наранявания по лицето и съмнение за счупена челюст. Жената е със счупена ръка.

"Нямам обяснение защо дойдоха да ни пребият. Съседи сме, дори им помогнах с пари да направят сватба. Наскоро коментирахме, че трябва да премахнат една тяхна барака, която е до нашата къща и вероятно заради това ни нападнаха", каза по телефона от болничното легло Славчо Ценов. Полицията е започнала разследване на инцидента и по непотвърдена информация е задържала бащата и сина за изясняване на случая.

Дъщерята на пострадалите Роси съобщи за инцидента в социалните мрежи и пусна снимка на окървавения си баща. "Здравейте. Искам да се обърна към вас за помощ. Снощи, през нощта, нападнаха баща ми и майка ми. Искам това да го знаят всички. Моля ви да помогнете нападателите да бъдат наказани. Баща ми заедно с майка са в болница в Гоце Делчев. Майка е със счупена ръка, а баща ми със счупено чене и с 9 шева на главата. Моля ви за помощ. Обичам страната си, но не искам да повярвам, че няма справедливост. Обръщам се с надежда към вас това да се разпространи. Ние сме от село Дъбница искаме справедливост и виновните да бъдат наказани", написа тя.