Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП. Това обяви тя току-що пред червения конгрес в много емоционално слово. Залата я послещна с бурни аплодисменти и Нинова обяви, че приема това за вот на доверие.

Днес трябваше да внеса официално уставно, юридически и писмено оставката си и да потвърдя политическата си декларация за оставка. Не го правя. Не внасям своята оставка, като съм напълно наясно какво ще последва, заяви Нинова.

Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП, обяви тя пред червения конгрес в много емоционално слово. Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Корнелия Нинова не подава оставка като лидер на БСП, обяви тя пред червения конгрес в много емоционално слово. Снимки ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Имах два варианта - оставка на всяка цена, на инат, запазване на личното ми достойнство и его, но и хаос в партията и авторитарна власт в държавата. Вторият - поемам лични щети върху себе си, което се отразява на личния ми авторитет, но предпазвам партията от хаос и загуба на изборите, заяви Нинова.

Мнозина ми градиха фалшив образ на човек, който е обладан от егото си и се стреми към лични постове. Пред избора егото ми или бъдещето на БСП и на държавата, ибирам второто, заяви тя. И предложи точка 2 - констатиране на оставката, да отпадне поради липса на такава.

Очаквайте подробности.