Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Веселина Гинева в съда през април 2018 г. СНИМКА: Елена Фотева
Веселина Гинева в съда през април 2018 г. СНИМКА: Елена Фотева

Бургаският окръжен съд назначи повторна медицинска експертиза, която трябва да уточни как точно е издъхнал бившият инженер от Нефтохим Димитър Миразчиев, за чиято смърт е обвинена бившата му жена - началната учителка Веселина Гинева.

Съдът реши, че след като вещите лица се запознаят с цялата налична по делото медицинска документация, както и с всички изслушани до момента свидетелски показания, трябва да отговорят на въпроси, свързани със смъртта на Миразчиев.

10 експерти бяха разпитани на днешното съдебно заседание в Окръжен съд Бургас. 65-годишната Веселина Гинева е привлечена като обвиняема за това, че за периода от неустановена дата в началото на май, 2013 г. до 01.08.2014 г., в дома си в Бургас противозаконно лишила от свобода Димитър Миразчиев. Началната учителка го държала заключен в стая със заковани прозорци, давала му само хляб и вода, лишавала го от необходимите лекарски грижи. Според прокуратурата с користна цел и по особено мъчителен начин Гинева предумишлено умъртвила безпомощния си бивш съпруг. След като на 1 август, 2014 г., Димитър издъхнал, Веселина натъпкала измършавялото му тяло в контейнер на колела и бутайки го почти 2 км. през Морската градина, изхвърлила трупа до жп прелез близо до Колежа по туризъм.

Гинева не казала на никого, че бившият й мъж е мъртъв и продължила да взема пенсията му близо 2 г., ощетявайки държавата с над 20 000 лв.

Днес подсъдимата не пожела да дава обяснения. Съдът намери за основателно искането за разпит като свидетел на един от лекарите, прегледал пострадалия Димитър и поставил диагнозата „полиневропатия“ през 2012 г.

Следващо заседание е на 10.09.2019 г.