Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какво представлява холестеролът?

Холестеролът е незаменимо вещество за нашият организъм. Той намира своето място в редица метаболитни процеси в организма, в различни тъкани, а и е градивен елемент на всяка клетъчна мембрана.

Холестеролът в нашия организъм има два произхода:

• 1/3 се приема с храната

• 2/3 се произвежда в организма

„Добър“ и „лош“ холестерол

Холестеролът се транспортира в кръвта чрез два основни „транспортьора“:

LDL (липопротеини с ниска плътност) пренасят холестерола към клетките. Ако LDL се натрупа в стените на кръвоносните съдове и се окисли, това ще доведе до риск от атеросклероза. За това се нарича „лош холестерол“. Високите нива на LDL са опасни за здравето.

HDL (липопротеини с висока плътност) пренасят холестерола обратно от клетките към черния дроб, където се елиминира с жлъчката. HDL има благоприятен ефект върху организма и се нарича „добър холестерол“.

Висок холестерол

Необходим е кръвен тест, за да се определят нивата на холестерол в организма.

Причини за висок холестерол

Диета с високо съдържание на наситени мазнини и трансмазнини увеличава LDL и понижава HDL холестерола. Старайте се да ограничите тлъстите меса, яйцата (по-специално жълтъка) и пълномаслените млечни продукти, тъй като те са с особено високо съдържание на наситени мазнини. Избягвайте и всички храни, направени с хидрогенирани растителни масла.

Тютюнопушене и алкохол - липсата на движение и други навици, като тютюнопушене и прекаляване с алкохол, също допринасят за нездравословните нива на холестерола значително.

Високото кръвно налягане, въпреки че не може да повиши холестерола, взаимодейства с високите му нива по такъв начин, че те да увеличат риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания дори повече.

Уникална комбинация срещу „лошия“ холестерол

Холесфитол / Cholesfytol е белгийски натурален продукт , който благоприятства профилактиката и редуцирането на високите нива на общия и ,,лошия'' холестерол в организма. Продуктът е с патентован и уникален състав, съдържащ комбинация от стандартизиран екстракт от дрожди от червен ориз (2-ра генерация) и стандартизиран екстракт от маслина.

Холесфитол спомага за поддържане нивата на холестерола в нормални и здравословни граници и е без странични ефекти.

 

Дрождите от червен ориз, които са богати на веществото Монаколин К, доказано понижават общия холестерол, LDL холестерола и притежава антиревматичен ефект.

Екстрактът от маслина, който е богат на най-мощният естествен антиоксидант – хидрокситирозол, предпазва от сърдечно-съдови инциденти, спомага за понижаване на кръвното налягане, регулира нивата на холестерола, редуцира оксидирането на LDL холестерола.

Комбинацията от тези два незаменими екстракта в Холесфитол е особено подходяща за пациенти, които имат непоносимост към статини (най-често изписваните лекарства за понижаване на холестерола), както и с метаболитен синдром, защото продуктът е с отличен профил на безопасност и няма странични ефекти. Съставките в Холесфитол доказано намаляват риска от атеросклероза (вазодилатиращ ефект), имат противовъзпалително антиоксидантно действие.

Търсете в аптеките!