Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Изгонен от спецслужбите, гробар в родния си град, отговорен за смъртта на 43-ма души, три пъти беглец от затвор, убит в Атина от приятеля си Саша Солдат

"Македонската" стрелба, известна още като "акимбо", е стрелба с два пистолета по движеща се цел. Тя може да се води или с последователни изстрели на всеки пистолет, или с едновременни. Точността, която осигурява, е немислима за автоматичните оръжия. Най-често при нея се използват два револвера или револвер и полуавтоматичен пистолет. Именно чрез този вид бойна техника на 9 октомври 1934 г., по време на посещение във Франция, е убит югославският крал Александър I Караджорджевич, както и министърът на външните работи на Франция Луи Барту.

Малко преди този исторически атентат в Марсилия, в Съединените щати започват да обучават на стрелба в движение с два пистолета и агентите на ФБР. В същия период тази огнева техника навлиза и в оперативните отдели на Скотланд ярд.

Малцина обаче са хората в света, които успяват да бъдат безкомпромисно точни в акимбото. Най-голям майстор в "македонската" стрелба на всички времена остава наемният убиец Александър Солоник. Именно заради отличното владеене на този тип бойна техника руснакът получава прякора си "Саша Македонски".

Какъв обаче е животът на руснака, отговорен за 43 убийства и останал в историята като един от най-добрите наемни убийци в световната история, четете в сп. "Космос".