Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

21-годишната сервитьорка Мария З. , която издъхна по време на работа в бургаско заведение, е имала болно сърце и няколко прекарани микроинфаркта. Това установили съдебни медици след аутопсията, съобщиха източници на "24 часа".

Младата жена е страдала от т.н. хипертонично сърце, вследствие на нелекувана есенциална /първична-б.а./хипертония, обясниха медици. Не е ясно дали тя е неглижирала лечението си или изобщо не е имала предписани лекарства за високо кръвно.

Сърцето й било толкова уголемено, че било с размерите на два мъжки юмрука. Във фаталния ден то просто спряло, а жената издъхнала за минута. 

Както "24 часа" по-рано днес писа, нещастният инцидент е станал привечер на 5 юни, в бистро, известно в града като "Коневръза". То се намира на метри от Областната дирекция на полицията. Починалото момиче е от Шумен. Когато се строполило между масите клиенти веднага скочили да помогат, бързо дошла и линейката. Въпреки опитите на спешния екип жената издъхнала.

Случаят е трагичен и много неприятен, но той още веднъж показва колко е важна профилактиката и сериозното отношение към здравето, коментират медици.