Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

Нивата на реките Искър, Осъм, Тунджа и Марица са се повишили вследствие на интензивните валежи през изминалата нощ, но няма опасност от преливания и излизане от речните корита. Това съобщи пред БНР Илиана Тодорова от Дирекция Управление на водите към Министерството на околната среда и водите. Тя допълни, че язовирите имат свободни обеми и не се налага контролирано изпускане.

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевици и вероятност за градушки е обявен за половин България.

Предупреждението е в сила за областите: Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София, София-област, Ловеч, Габрово, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Заради обилните валежи и наводнения община Опан остава в частично бедствено положение. То е в сила за селата Опан, Бяло поле, Васил Левски, Тракия и Бял извор.

Обстановката в Ловешка област е спокойна. Снощният проливен дъжд е довел до наводнения на складове в Северната индустриална зона. Тепърва ще се изчисляват нанесените щети и ще се отводняват къщи и дворове. Няма пострадали хора.

До четвъртък в община Опан остава частичното бедствено положение заради дъждовете от последните дни, а в Горна Оряховица се очаква да бъде отнемено по-късно днес . Във Велико Търново започва отстраняването на щетите от пороите.