Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Путин и Людмила прекарват заедно 30 години.
Путин и Людмила прекарват заедно 30 години.

По-малката дъщеря на Владимир Путин Екатерина Тихонова ще защити докторска дисертация на 24 май по физико-математически науки в Московския държавен университет. Научен ръководител на младата дама е лично ректорът Владимир Александров.

Това съобщение се прокрадна в руските медии, въпреки че никъде не е потвърдено, че става дума за една от дъщерите на президента.

Единственото, което руският лидер е казал за тях, е, че се гордее с вече порасналите си момичета.

"Живеят в Русия, никога не са живели за постоянно другаде. Следвали са само в руски университети.

Говорят свободно три европейски езика.

Едната знае дори един-два ориенталски езика. И двете са успешни", казва в едно от редките изявления за личния си живот Путин.

Последните снимки на дъщерите си, които е одобрил за публикуване, са отпреди повече от 20 години. Днес по-голямата е на 34 г., а сестра й - на 33.

Мария външно прилича на майка си, но по характер на баща си. Катя е точно обратното - тя е копие на Путин, но поведението й е като това на Людмила.

И двете са завършили немска гимназия, а после университета в Санкт Петербург според в. "Ню Йорк таймс". По-голямата следвала биология, а по-малката - азиатски науки. Може би заради това в Русия тръгнаха слухове, че Катя е била гадже със сина на южнокорейски дипломат в Москва.

Мария е омъжена за холандския бизнесмен Йорит Фасен, бивш шеф в "Газпром", с когото често се забавляват на яхта. Говори се, че двамата имат дете - тоест Путин е станал дядо, но за внука отново не се говори.

Катерина се подвизава под името Тихонова като своята баба, за да не бъде свързвана с могъщия си баща. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече, че това е дъщерята на президента, но в Русия всички я свързват с него. Катя

бе омъжена

за бизнесмена

Кирил Шамалов

- петролен магнат, но миналата година двамата се разведоха.

Маша и Катя са дъщери на единствената официално призната жена на Путин - бившата му съпруга Людмила Шкребнева, а сега Очеретная. С нея той прекарва около 30 години. Двамата се развеждат през 2013 г.

Обявяват раздялата си публично след края на балетна постановка, на която отишли заедно.

"Бракът ни приключи, защото

почти не се виждаме

Владимир Владимирович е изцяло отдаден на работата си. Децата ни пораснаха и всеки има свой собствен живот.

Честно казано, не обичам публичните изяви", казва бившата вече първа дама на Русия.

За разлика от съпругите на други президенти като Доналд Тръмп и Франсоа Макрон г-жа Путина рядко придружавала мъжа си на официалните му визити. Тя предпочита да стои в сянка.

Вместо от политика и спецслужби тя се интересувала от съвсем други теми - на първо място от астрология.

Вярвала непоколебимо

в хороскопа си,

разказва нейната приятелка - германката Ирена Питч, с която се запознава, когато Путин е изпратен от КГБ в Дрезден през 80-те години. Колекционирала химикалки "Паркър" и красиви тефтери. Сама или когато се озовяла в компания, обичала да пее руски народни песни.

Бившата първа дама обожавала сиренето, но била въздържателка и

не пиела нито

водка, нито вино

за разлика от повечето свои сънародници. Причината е преживян на млади години хепатит.

Имала един голям недостатък - никога не пристигала навреме за срещите си, разказва германката в книгата си "Деликатно приятелство". Обичала да си поспива и се дразнела, ако някой й се обади преди 11 ч. сутринта. Не можела да свикне с германската точност и с това, че там си купуват билети за опера месец преди представлението. Не обичала да си прави дългосрочни планове.

Сама шиела дрехите си още от ученическите си години и затова от Германия си купувала много платове. Людмила – тогава още Шкребнева, била в кръжока по шев и кройка. Приятелките й от Калининград си спомнят, че сама везала пъстрите шарки върху шаловете си.

Бившата стюардеса разказва след развода си, че още от началото на запознанството си с Владимир Владимирович

той диктувал общите

им решения

По негово настояване сватбата им се състояла през юли. Празнували в два поредни дни. Първата вечер поканили 20-ина приятели, а на следващата - колеги на Путин от службата.

От последвалото сватбено пътешествие в Киев семейството не е запазило снимки. Тогава си купили апарат с черно-бяла лента, но така и не го проявили, когато се върнали в Ленинград. Известно време се търкалял из вкъщи и в един момент се загубил.

Путин не казвал на жена си какво работи, докато един ден не научила от съпругата на негов приятел, че е служител на КГБ. Вероятно по поръчение на бъдещия президент. Людмила обаче не направила сцена, тъй като била свикнала с поведението му и никога не се е опитвала да го промени. Но това, което не можела да забрави, е как в деня, в който трябвало да уточнят подробности за сватбата си, Путин закъснял с час и половина за срещата.

Тя обаче го чакала и не се отказала да се омъжи за него. Дразнела се не само от постоянните му закъснения, но и от

оглушителния шум на запорожеца му.

В сватбената нощ той много държал да я разходи из Ленинград, но Людмила изпаднала в ужас заради спуканото гърне на колата.

Много скоро след това го убедила да си купят жигула.

В по-късни години тя също изкарала шофьорски курсове и сама карала малка кола, докато един ден през 1993 г. не катастрофирала. Тогава Путин като заместник-кмет на Санкт Петербург е ангажиран с посещението на американския медиен магнат Тед Търнър.

Вследствие на удара Людмила Путина е със счупен в основата си череп. 7 дни я държат в реанимацията на Военномедицинската академия в Москва. После се налага да ходи със специален корсет цели три месеца.

След като се разведе с мъжа си, тя заяви, че се чувства много по-свободна и по-щастлива. Омъжена е за по-млад мъж.

Екатерина е взела името на баба си - Тихонова, за да не я свързват с президента. Говорителят му отрича това да е дъщеря му.
Екатерина е взела името на баба си - Тихонова, за да не я свързват с президента. Говорителят му отрича това да е дъщеря му.