Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Михайлов е овладял топката във вечното дерби.
Николай Михайлов е овладял топката във вечното дерби.

Титлата в първенството ще се реши в последния му кръг, след като “Лудогорец” и ЦСКА спечелиха с по 2:0 мачовете си във вторник. Разградчани имат точка преднина. Те приемат “Черно море” на своя стадион, докато “червените” са домакини на пловдивския “Ботев”. Двубоите са навръх 24 май от 20 часа. Единствено сигурно е, че “Левски” ще играе бараж за евротурнирите срещу “Славия” или “Етър”.

ЦСКА взе вечното дерби с “Левски” след голове на Тиаго и Евандро в последните 20 минути на двубоя.

Първо Тиаго изпълни перфектно пряк свободен удар в 70-ата минута, като топката се отклони от тялото на Станислав Костов и излъга фатално вратаря Николай Михайлов.

В 86-ата минута и Евандро успя да преодолее националния страж и успокои своите с второ попадение.

Националният отбор остана и без Иван Турицов за евроквалификациите, след като от него официално отпадна и Марселиньо от “Лудогорец”. Младият бек на ЦСКА бе контузен след зверско влизане на Паулиньо в края на първото полувреме под благосклонния поглед на съдията Драгомир Драганов.

В 55-ата минута Драганов подмина и дузпа за ЦСКА за игра с ръка на Утонджи. Той обаче вдигна жълт картон на Кристиян Малинов за протестите и той изгоря за 2 мача.

В 84-ата минута “Левски” остана с човек по-малко, след като Нуно Рейш получи втори жълт картон.

Преди мача от “Левски” връчиха по един плакет на изгонените преди повече от месец Цветкович, Кабрал и Яблонски за сбогом.

Очаквано и по традиция “Лудогорец” нямаше никакви проблеми в Пловдив срещу "Ботев". Още в 29-ата минута Кристиян Димитров фаулира в пеналта Димо Бакалов, но вратарят на домакините Кайзер спаси дузпата на Моци. В 35-ата Ничев и Димитров изгледаха Клаудиу Кешерю, който откри резултата. В последната минута на първото полувреме Якуб Швиерчок донесе успокоението за разградчани с втори гол.

Пловдивчани останаха само с претенции за дузпа в 69-ата мин.