Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Издирваният Стоян Зайков
Издирваният Стоян Зайков

Местни предполагат, че през деня се укрива в околностите на Костенец, а нощем слиза в града

Полицейско куче е уловило първата следа от Стоян Зайков-Чане и така станало възможно намирането на оръжието, с което се предполага, че бе застрелян братовчедът на беглеца. Кучето се натъкнало на дирята още в петък, но униформените намерили пушката при повторно претърсване в събота рано сутринта.

Тя била скрита в пчелен кошер близо до село Горна Василица, на 6 км от дома на Зайков.

Ловната пушка

била

разглобена,

заедно с нея в скривалището имало и боеприпаси.

Оръжието отговаряло по вид и калибър на това, с което било извършено второто убийство, но дали е същото, трябвало да го докаже експертиза.

Третият братовчед на Зайков Валентин Петров бе застрелян в главата на 14 май. Тялото на мъжа бе намерено часове по-късно. Дни преди това на 10 май бе убита и жената, с която Зайков години наред живеел на семейни начала - Милена Шишкова. Двамата държали погребална агенция в Костенец, а тя имала и фризьорски салон.

Въпреки огромния ресурс, който МВР хвърля в издирването на беглеца, той все още не е открит.

В търсенето му участват барети, антимафиоти, жандармерия, включени са още снайперисти и дори хора от местните ловни дружинки.

“Работата не е спирала,

термокамерите

са включени

от началото

на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони. Преди той се е укривал с месеци, способен е да оцелява сам”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той на място в Костенец ръководи операцията по залавянето на Зайков.

Според разследващите мъжът все още е в района. Сред местните хора пък тръгнаха слухове, че денем се укривал из околностите на града, а нощем слизал в Костенец. Те дори твърдят, че имал ятаци. Плъзна и слух за убито куче, който бе отречен от МВР.

Разследващите обаче напомнят, че Зайков не изглежда вече както на снимката, разпространена от МВР. Той вероятно е с брада и набола коса. Шефът на областната дирекция на МВР Николай Спасов посъветва хората да внимават за основните характерни белези на Зайков, сред които е плешивината в центъра на темето.

Стоян Зайков се издирва от 10 май.