Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вторият президент на САЩ Джон Адамс: Йезуитите заслужават вечно проклятие Според Линкълн гражданската война не би била възможна без зловещото влияние на йезуитите.

Ако свободата на Америка бъде унищожена, това ще е заради ордена, смята маркиз дьо Лафайет

За лидерите на прохождащите Съединени американски щати Ордена на йезуитите е най-големият враг.

"Смятам, че ако свободите на тази страна - Съединените американски щати - бъдат унищожени, това ще се дължи на изтънчеността на римокатолическите йезуитски свещеници, защото те са най-коварните, опасни врагове на гражданската и религиозната свобода - заявява маркиз дьо Лафайет, който е началник щаб на армията на Джордж Вашингтон по време на войната за независимост. - Те са подстрекавали повечето от европейските войни".

Подобно е мнението и на съвременника му вторият президент на САЩ Джон Адамс: "Историята на йезуитите е подкрепена от неоспорими факти, тя е много специфична и много ужасна. Реставрацията на йезуитския орден през 1814 г. от папа Пий VII наистина е стъпка към тъмнината, жестокостта, деспотизма, смъртта. ... Не ми харесва появата на йезуитите. Ако някога е имало хора, които заслужават вечно проклятие, то това е орденът на Игнасио де Лойола."

Защо и Линкълн смята, че йезуитският орден е най-големият враг на САЩ, четете в хартиеното издание.