Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Аз винаги съм казвал да се гласува за системните партии. Ако се изкажа за кого да гласувате, ще излезе партийна агитация. Ние стоим зад Манфред Вебер и ЕНП".

Това заяви  пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който е в румънския град Сибиу за участие в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС.

"Всяка една от партиите ще тръгне да търси мнозинства", каза още Борисов.

"Аз нямам спор с президента. Давам отчет за всяка моя дейност, ако е против да се купят нови автобуси за децата или е против да се дадат пари за болницата в Ямбол, да излезе и да каже. Ако е против, че сме дали пари за някого, да излезе и да каже. Самото му изказване пак взе страна, защо трябва да му напомням и къде ходи на пленум. Случайно са се озовали негови хора в листата на БСП. Прави ни вече на кьорави. И за военното училище, аз се правя на джентълмен, казах, че ние заедно сме се постарали, днес той пак казва, че бил равноотдалечен", коментира премиерът днешните думи на президента Радев, че е равноотдалечен от всички партии.

"Всяко негово изказване е в полза на опозицията", продължи Борисов. "Вчера ми каза колко се радвал за военновъздушното училище в Долна митрополия. Защо не го направиха, като беше мандатът на БСП. Ние си го направихме. Президентът отива на пленум на БСП и после казва, че е еднакво отдалечен и аз после като малоумен трябва да му отговарям. Не е. Аз виждам, че не е еднаквоотдалечен", отсече премиерът.

"Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен, толкова и Радев. Защо трябва да се правим на лицемери?", попита Борисов. И завърши: "Ние ще можем след 26 да се заяждаме, да видим какви са ползите".