Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще открият ли властите в Кипър още една българка, която е сред жертвите на първия сериен убиец в страната Никос Метаксас?

Мъжът призна за седем убийства, сред които са и трите българки Ангелина, Мариета и Виолета. Но вероятността да станат четири не е никак малка.

На 19 юни 2018 г. кипърските медии разпространяват призив за помощ, за да се открие 16-годишната Яница Динева, която изчезва безследно от град Лимасол. Снимка на момичето заедно с описание на външния му вид и това как е изглеждало в последния ден, в който е видяно, се разпространява мигновено и в социалните мрежи. И до днес

няма

никаква следа

от българката, а вероятността да е сред жертвите на Никос не е никак малка предвид факта, че според полицията извергът е "ловувал" до август 2018 г.

Въпреки че името на Яница не присъства в списъка на жертви, който Никос сам даде на кипърските полицаи, тя изчезва точно два месеца преди той да спре да убива.

Оказва се, че през май миналата година, 30 дни преди нашенката да се "изпари", Метаксас убива и 38-годишната филипинка Мари Роуз Тибурчио.

Вероятността Звяра, както го наричат кипърските медии, да е посегнал на Динева се засилва още повече и от малката подробност, че мъжът се свързвал с набелязаните от него жертви най-често чрез мобилното приложение за запознанства Badoo. В последните години то е широко разпространено сред младите, а разследващи успяват да открият, че Никос има регистрация точно там и на още няколко места. Никъде обаче той

не бил

с истинското си име

Представял се под псевдонима Орестис Апоел.

Въпреки съвпаденията, които говорят за това, че Яница може да се окаже една от жертвите на Метаксас, за нея той не е казвал абсолютно нищо. Именно по тази причина все още не е сигурно дали мъжът има пръст в изчезването й.

Властите в Кипър вече успяха да открият четири от седемте жертви на маниака. Два от труповете дори бяха намерени в куфари, изхвърлени в силно токсичното Червено езеро. Телата на останалите три жени, за които мъжът призна, че е убил, все още не са открити. Според разследващи не е изключено Никос да е отнел живота на

над

22 жени,

които изчезват безследно, докато той е в "най-силния" си период на лов. За съжаление, сред българските жертви, за които Метаксас признава, са и 24-годишната Ангелина Илиев, 25-годишната Виолета Шекер и 28-годишната Мариета Вертер. Трите жени изчезнаха в южната ни съседка при неизяснени обстоятелства, а близките им години наред не спираха да ги търсят. Зад мистериозното "изпаряване" на българките се тиражираха различни хипотези. Роднините им се колебаеха дали не става дума за бягство с любовник, трафик на хора с цел сексуална експлоатация, убийство или случаен инцидент. Преди седмица обаче кипърският грък призна какво е направил с труповете на българките и загадката беше разплетена.

Оказва се, че жертви на Метаксас никога не са ставали

местни жени

от Кипър

Той посягал само на чужденки, работещи най-вече като домашни помощнички. В кървавия му списък са най-вече момичета от Азия и от Балканите - като румънки и българки например. За две от жертвите му стана ясно, че са майка и дъщеря от Филипините. Мъжът убил също румънка и нейното дете. В кръвожадните ръце на кипърския грък попаднала и жена от Неапол.

Разкриването на извършителя на зверствата затрудни изключително много кипърските власти през годините. Именно неговата образованост, ерудираност и прецизност му помагат да убива дълго време, без никой да заподозре, че именно той е първият сериен убиец в страната.

По професия мъжът бил

офицер

от армията

Правел впечатление на спокоен и уравновесен човек, който умеел да говори с всеки на всякакви теми. Въпреки че от дълги години бил разделен със съпругата си, с която имали две деца, той се грижел за семейството. След развода изпращал всеки месец финансова издръжка. Децата от своя страна били много привързани към него и сами искали да идва при тях, за да го виждат. Никой от познатите на кипърския грък не може да повярва, че именно той е извършил убийствата на толкова много жени.

Какво друго е работил Никос четете в печатното издание на "168 часа".