Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Партиите СДС и “Движение Гергьовден” подписват политическо споразумение

Традиция е като наближат избори да се търсят коалиции с партии, които споделят едни и същи идеи. Смятам, че ще постигнем резултата, който гоним - да имаме най-много депутати в Европарламента и да победим основния опонент. Това заявиха от СДС на специална пресконференция, на която присъства и премиерът Бойко Борисов.

Партиите СДС и “Движение Гергьовден” подписват политическо споразумение за коалиция в навечерието на Гергьовден. Представителите на новата коалиция обясниха, че датата е специално избрана.

"Има един факт - когато папата отиде в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България и Северна Македония. Това ви отговаря на въпроса защо се мъчихме толкова да подпишем договора за добросъседство. Тези усилия, които положих аз, дори да изглежда като самохвалство, бяха оценени от папата. Смятам, че с Радев ще направим необходимо това посещение да е добра реклама. Целият свят ще ни види. Мисля, че ефектът и фактът, че прие и за втори път папа ще идва в България, е много добър за страната", заяви премиерът Борисов.

"Мисля, че по-важно е присъствието на папата в страната и това, което той ще каже на света, а не аз какво ще му кажа", добави още Борисов.

"Единството прави силата, ако гласовете с разхвърлят между много партии, отиват в нищото. Щастлив съм, че в ГЕРБ започнахме да осъзнаваме, че не сме единствени. Евроизборите ще бъдат и тест за местните избори - да намерим и подготвим най-доброто", коментира премиерът.