Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Десислава Кулелиева
СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Стефан Стефанов, който на 27 март 2011 г. държа като заложници 6 банкови служителки и простреля охранител, иска да излезе на свобода, за да се събере с приятелката си, която още го чака.

36-годишният мъж се изправи пред Софийския градски съд, за да помоли да го пуснат от затвора. Той излежава 15-годишна присъда за опит за грабеж на банковия клон в Сливен и близо 40 часа бе държал като заложнички служителки. 

Много съжалявам за случилото се, каза Стефанов преди началото на заседанието. Той обясни, че е направил своята равносметка и че никога не би сторил всичкото, ако може да върне времето назад. Стефанов не разкри с какво смята да се занимава, ако бъде пуснат. Добави обаче, че от 6 месеца е в затвора в Кремиковци и работи на вътрешен обект. Не каза обаче с какво се занимава. Според него, се е поправил зад решетките. Съдът обаче отложи делото за трети май, защото липсваше справка от пробационен служител, както и становище на психолог. Самият Стефанов каза, че е разговарял с психолога в затвора в Кремиковци. Според администрацията на затвора, мъжът все още не се е поправил напълно, за да излезе на свобода. 

В справка от февруари месец се твърди, че действително Стефанов осъзнавал стореното от него, но все още имало риск, ако напусне килията.