Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На пазара в Самоков насред купчина от чувалчета с прочутата местна продукция - картофа, е бил забелязан Джордж Р. Р. Мартин. Бран Старк е заснет да се вози в плевенски тролей, Теон Грейджой - да пазарува в хипермаркет, а Лорд Варис е хванат да върти коктейли в бар в Равда. Робърт Баратеон е жив!

И участва в “Аз обичам, ти обичаш, тя обича” в Малък градски театър “Зад канала”. Роб Старк също е "преживял" червената сватба и понастоящем се изявява като либеро в националния ни отбор по волейбол.

Оказва се, че България е един малък Вестерос и ако ви се стори, че виждате познати лица от “Игра на тронове” - не бързайте да смятате, че обсесията ви от култовия сериал е минала всякакви граници. Или пък е... но е вероятно да сте се натъкнали на истински двойник на някои от героите/актьорите в образите. Да, има такива.

Всеотдайни фенове са си направили труда да компилират най-идентичните родни лица с тези от екрана във видео, публикувано преди два месеца в популярната фейсбук страница “Гейм аф Тронс”. Клипът показва, че администраторите са истински познавачи и имат безпогрешно око. Позовавайки се на тяхната продукция, ви представяме българските двойници на персонажите от “Игра на тронове”.

Рамзи Болтън два пъти участва в “Биг Брадър”

Спомняте ли си Кирил Симеонов? Участник в Big Brother 2015, който се завърна на малкия екран у нас и по-късно в Big Brother: Most Wanted. Зрителите разбраха тогава, че той се занимава с търговия на акции на Нюйоркската фондова борса и разработва своя компания. Симеонов спокойно вече може да се представя не само като риалити звезда, а и за участник в епичната "Битка на Копелетата" в сезон 6 като Рамзи Болтън.

В крайна сметка садистът, който измъчва дълго Санса Старк, бе сразен от Джон Сноу и накрая разкъсан от собствените си хрътки. Пред камерата Болтън е изигран от Айуън Риън. Любопитното е, че актьорът се разминава с ролята на Джон Сноу, която е поверена на Кит Харингтън. Определено сме "за" това решение!

Роб Старк – либеро в националния по волейбол

Известното либеро на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров е истинско копие на Роб Старк. Героят бе най-голямото от петте деца на Нед и Кейт и наследник на Дом Старк, чиято брутална смърт шокира зрителите още в трети сезон с "Червената сватба". Актьорът в ролята Ричард Мадън и Салпаров определено имат много сходни черти и в бъдеще волейболистът ще има шанс да бъде припознаван и като новия Агент 007. Според слуховете именно Мадън ще наследи Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд.

Във волейбола у нас се подвизава и още един двойник - Николай Пенчев лесно може да бъде объркан с Подрик Пейн, иначе казано, с Даниел Портман. Персонажът е далечен братовчед на по-известния сър Илин Пейн, главния екзекутор на Краля и член на Дом Пейн. Подрик е оръженосец и се надява, че някой ден ще стане рицар. Той още е на линия в осмия, последен сезон.

Крал Робърт Баратеон играе в театъра

Присъствието на Робърт Баратеон в сагата отдавна е история, но затова пък може да бъде видян на сцената на Малък градски театър “Зад канала” в постановките “Празникът”, “Аз обичам, ти обичаш, тя обича”, “Зимата на нашето недоволство”. Актьорът Иван Петрушинов и бившият властелин на Седемте кралства на Вестерос са като две капки вода. В ролята на Баратеон, който в миналото се разбунтува срещу Лудия Крал и завзема трона, влиза Марк Ади. Българският му колега Иван Петрушинов е известен и като Дядо Коледа заради участието си в реклама с белобрадия старец.

Иво Инджев - влюбен в Денерис до края

Трудно може да се отрече приликата на журналиста Иво Инджев със Сер Джора Мормонт, респективно с шотландския артист Йън Глен. Джора е бивш лорд на Мечия остров, син на Джеор Мормон от Нощния страж. Вечен закрилник на Денерис Таргариен, в която бе влюбен, макар и несподелено. Джора определено доказа обичта си много пъти и съвсем естествено посрещна своя край, бранейки дамата на сърцето си.

Лорд Варис е барман в Равда

По всичко личи, че може да си поръчате една голяма ракия при самия Лорд Варис, известен още като Паяка и Надзорника на Слухарите, шефа на кралските шпиони и факира на интригите. Той контролира обширна мрежа информатори и шпиони и е първият, до когото достига всяка новина. В бар в Равда е забелязан негов двойник, трудно ще откриете дори три разлики във външния им вид. Пред камерата в ролята на Лорд Варис се изявява актьорът Конлет Хил. Естествено, героят още е в играта.

Джордж Р. Р. Мартин – на пазара в Самоков

В култов кадър от видеото за двойниците се вижда същински близнак на Джордж Р. Р. Мартин. Човекът не е идентифициран с име, но може да заблуди всеки, че прочутият самоковски картоф е привлякъл в малкия град писателя милиардер.

Бран и Санса – в градския транспорт

Къде може да срещнете най-много лица от "Игра на тронове"?! В градския транспорт, естествено. Бран Старк е бил засечен в тролей в Плевен, а сестра му Санса - да използва удобството на надземния общински транспорт в София, както и Станис Баратеон.

В метрото в столицата е уловен двойник и на Майстер Емон Таргариен. В градския в Бургас пък се вози "сестра" на Бриен Тартска, която, както знаят зрителите - вече е рицар.

Айзък Хемпстед Райт е в образа на най-младия от семейство Старк, понастоящем всевиждащ варг, а Софи Търнър е начело на Зимен хребет като изстрадалата и закоравяла Санса. Майстер Емон Таргариен бе изигран от покойния Питър Вон. Гуендолин Кристи е "голямата жена" Бриен Тартска.

Теон Грейджой пазарува в хипермаркет

Теон Грейджой е заснет да пазарува в хипермаркет. Актьорът Алфи Алън надали знае, че името на неговия български двойник е Борис Балев. Героят от “Играта” претърпя пълна метаморфоза - стигна недостойни низини, но тръгна отново нагоре, завърна се в Уинтерфел и си отиде с чест в един най-епичните епизоди (“Дългата нощ”). “Ти си добър човек, Теон.”

Ето и още малко имена на хора, които трябва да помислят как да осребрят приликата си с героите, обсебили милиони съзнания: Кристиян Велинов и Ники Димитров като Джон Сноу; Хрисиана Спасова и Александра Бошнакова като Санса Старк; Краси Манджуков като Лорд Бейлиш; Иван Благоев като Джофри; Недко Петров като Хал Дрого; Даниела Стоянова като Аря Старк; Борислав Брунов като Брон; Деси Стоянова като Мелисандра; Стоян Георгиев като Самуел Тарли; Санчо Колев и Иван Табаков като Ходор; Елеонора Иванова като Марджъри Тирел; Даниел Танчев като Дж. Ф. Ланистър; Теа Заморска като Игрит; Румен Попов като Джоджен Рийд; Лидия Тричкова като Яра Грейджой.

Измежду по-сериозно представените двойници има и много шеговити закачки на авторите на видеото, които може да оцените сами.