Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Грабвай новия "Космос" за дългата почивка! Перфектният хищник, смъртта на Александър Македонски, страховете на Стивън Кинг

Новият брой на списание "Космос" излиза за удобство на читателите преди празниците с много любопитни истории.

Научете как перфектният хищник, голямата бяла акула, може да спаси човечеството, като чрез разгадаване на уникалния й геном се стигне до пробиви в медицината срещу болести като рака. Разберете може ли в битката с коварната болест да се заложи и на друго средство - марихуаната? И убива ли раковите клетки канабисът? 

Знаете ли какво точно е отнело живота на легендарния пълководец Александър Велики? Ще се изненадате да прочетете, че е станал жертва на рядък синдром, предизвикващ тежка парализа. 

"Космос" откри също така неизвестен до момента ръкопис на цар Симеон I, който днес се намира в библиотеката на Медичите във Флоренция. 

И още: Живот в безтегловност или какво е Международната космическия станция да е наш домПътешествие до центъра на земята? Няма проблемКои са големите личности, обсебени от Хитлер, Кои са несъществуващите земи, отбелязани върху древните карти, Каква е историята на най-добрия снайперист, Чудото, спасило гмуркача, който се спусна на 352 метра под морската повърхност и Какви страхове мъчат Краля на ужаса - Стивън Кинг.