Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият брой на списание "Космос" излиза за удобство на читателите преди празниците с много любопитни истории.

Научете как перфектният хищник, голямата бяла акула, може да спаси човечеството, като чрез разгадаване на уникалния й геном се стигне до пробиви в медицината срещу болести като рака. Разберете може ли в битката с коварната болест да се заложи и на друго средство - марихуаната? И убива ли раковите клетки канабисът? 

Знаете ли какво точно е отнело живота на легендарния пълководец Александър Велики? Ще се изненадате да прочетете, че е станал жертва на рядък синдром, предизвикващ тежка парализа. 

"Космос" откри също така неизвестен до момента ръкопис на цар Симеон I, който днес се намира в библиотеката на Медичите във Флоренция. 

И още: Живот в безтегловност или какво е Международната космическия станция да е наш домПътешествие до центъра на земята? Няма проблемКои са големите личности, обсебени от Хитлер, Кои са несъществуващите земи, отбелязани върху древните карти, Каква е историята на най-добрия снайперист, Чудото, спасило гмуркача, който се спусна на 352 метра под морската повърхност и Какви страхове мъчат Краля на ужаса - Стивън Кинг.