Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фюрерът живял до дълбока старост в ранчо в Андите

ФБР е имало сведения в средата на миналия век, че Хитлер е избягал в Аржентина. Това става ясно от разсекретени документи на бюрото.

Независимо от получените от агентите сведения, шефът на спецслужбите Джон Хувър решил да не провежда специално разследване, защото преценил, че доказателствата не са достатъчни, съобщават световните агенции.

Сведенията на ФБР датират от 21 септември 1945 г. и в тях се твърди, че Хитлер е избягал с подводница в Аржентина в края на Втората световна война.

Според официалната информация обаче фюрерът е бил мъртъв от 5 месеца. На 30 април лидерът на нацистите слага край на живота си в бункер в Берлин заедно с жена си Ева Браун.

В документ на ФБР се посочва, че всъщност националсоциалистът е пристигнал в Аржентина две седмици и половина след като Берлин е превзет от Червената армия. Той бил придружаван от около 50 висши представители на нацисткия режим и членове на семействата им, които били стоварени на брега на латиноамериканската държава и след това продължили пътя си с коне.

Въпреки разсекретяването на документите и качването им на сайта на ФБР голяма част от тях не могат да бъдат прочетени, тъй като пасажи са зачертани.

В продължение на десетилетия легендата за успешното бягство на Хитлер се ползва с голям успех сред любителите на конспиративни теории. Според тях след разгрома на Третия райх фюрерът дълги години е живял комфортно и спокойно в Аржентина под чуждо име и променена външност и под надзора на режима на Хуан Перон. Той умрял в дълбока старост.

В досието на ФБР има документ, който потвърждава, че Хитлер е живял в ранчо в подножието на Андите. То е придружено дори от негова снимка без мустаци.

Други разсекретени документи показват, че шефът на ведомството Джон Хувър силно се е съмнявал във възможността фюрерът да е оцелял и предпочитал да не губи време в разследване. Всички налични сведения били предадени за проверка на военното разузнаване.

Властите в СССР пък твърдят, че останките на най-големия военнопрестъпник на XX век са били унищожени през 1970 г. по предложение на тогавашния шеф на КГБ Юрий Андропов, за да не се превърне мястото на погребението му в сборище на неонацисти.

Известно е, че редица фигури от обкръжението на Хитлер наистина намират убежище в Аржентина. Сред тях е и зловещият д-р Йозеф Менгеле, прочул се с експериментите си с концлагеристи.

АДОЛФ ХИТЛЕР
АДОЛФ ХИТЛЕР