Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефът на спецпокуратърата Димитър Франтишек
Шефът на спецпокуратърата Димитър Франтишек

Заради парадиране със злато и огромни суми пари във фейсбук е попаднала в полезрението на разследващите групата, трафикирала просяци към Швеция. Това съобщи шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек.

7-ината задържани карали луксозни коли и живеели в палати. Това се сторило подозрително на разследващите, тъй като ромите никога не са работили. След двумесечно наблюдение се оказало, че бандата от видинското с. Дреновец кара просяци в Швеция. Обещавали им да делят 50 на 50 изкараното. В кралството прибирали парите им с обещание да им ги върнат в България. Там хората живеели скотски, посочи Франтишек и обясни, че ги карали да спят по бусове.

При прибирането в България, вместо да им дадат обещаното, одържали огромна сума с обяснение, че имали разходи за транспорт, дневни и спане. Самите просяци набирали по 2 начина - търсели малоимотни хора от региона или принуждавали длъжници да просят за тях.

Групата е арестувана на 20 април, когато се върнали от Швеция. С тях се прибрали и 20-ина души, които просели за тях. Бандата е в ареста за 72 часа с обвинения за трафик на хора и за пране на пари.