Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хубаво е да даряваме - не само пари, а и време, знания, кой каквото има, може и иска. Вече не ми е тежко за Нотр Дам

Четох, че българите сме се били изпокарали по повод бързото събиране на средства за възстановяването на Нотр Дам, лично не съм видяла коментари. Ама не сме само ние. И чужденците искат да се построят домове за бездомни хора, да се купят храна и лекарства за децата в Африка, а не да се дават тези милиарди за някакъв си дом на някаква си религия.

Това е супер тъп спор, прерастващ в тъп скандал в стил “Защо си даваш парите за бездомни котки, а не за болни деца?”, без да се пита даряващия дали и за деца не дава случайно, че и за стари хора, че и за здрави, талантливи, но бедни деца.

Аз още не съм дарила за Нотр Дам, въпреки че тя ми е сред ярките спомени за нещо вълшебно, нещо сред двете вълшебни неща в света, които съм видяла, и където съм поискала да се върна. Ще дам шанс на още богати хора и корпорации да увеличат парите за катедралата, баси пичовете са тия хора, а моята дребна сума ще преведа за изоставени мачки-бебета, за да се опита една котешка фея да реставрира живота им. Не съм дарила за Нотр Дам, но вече не ми е тежко, че тя горя. Защото хора ще я вдигнат бързо отново, макар и да не бъде съвсем същата. Африка, Сирия, бездомните французи и болните деца няма да бъдат лишени от нещо заради Нотр Дам, бездомните котки - също.

Хубаво е да даряваме - не само пари, а и време, знания, кой каквото има, може и иска. Ако пък и не се мерим кой за мачки, кой за катедрали, кой за деца, и кой за шестстотин неща, ще е най-добре.

Аз лично си пожелавам да съм оная с шестстотинте неща някой ден. Отсега да си кажа, че най-много ще давам за намирането на решение за една специална генетична болест - муковисцидоза и за бездомни мачки, Нотр Дам ще ми е на трето място по сума, ако пак се запали.

*От фейсбук