Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Велислава Дърева. Снимка Архив
Велислава Дърева. Снимка Архив

Евролистата на БСП да бъде подредена в зависимост от броя номинации, които издигнатите за нея са получили от структурите. Това е поискала Велислава Дърева на заседанието на червения пленум, който заседава в момента, за да одобри листата. Соцлидерката Корнелия Нинова предложи свой вариант на листата, в който не фигурира Сергей Станишев. А именно президентът на ПЕС е на челно място в предпочитанията на структурите с 235 броя номинации. Води го само Елена Йончева с 271 броя, според официалния списък на "Позитано" 20.

Като несериозна оценила листата в този й вариант Дърева. "Имат ли смисъл номинациите в партията? Това, което се върши, е скандално! Ако Курумбашев е тежко обиден, какво да кажем за Станишев, който е с най-много номинации", попитала тя.

Искам да поставя въпроса за лоялността към ПЕС: Защо никой от кандидатите не казва дали ще е в групата на социалистите в ЕП?, попитала Дърева.

Тя била подкрепена от бившия депутат Емил Райнов. Димитър Дъбов поискал да бъдат гласувани всички, които са дали съгласието си да участват в листата. Ангел Найденов пък попитал за критериите, по които е редена листата.

Станишев да бъде включен в листата на 2-о място, поискал Георги Пирински. И призовал БСП да се определи спрямо ПЕС.

Водени ли са разговори и какви са критериите за включване или невключване в листата, попитал пък Красимир Янков. И поискал анализ на предизборния щаб за очакванията от подкрепата, за твърдото ядро и периферията.

Мандатите засега се разпределят 6 за ГЕРБ, 6 за БСП, 4 за ДПС и 1 неизвестен, отговорили му от ръководството. Ако сме първа политическа сила, може и да е наш, заявили те.

Това, което се случва, е грозно и недостойно. Ако позволим да се гласува тази листа, по този начин БСП приключва, заявила пък Ана Пиринска.