Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Подозират, че бос от Сидни е наел Серафим за убийството на гръцкия бизнесмен

Стари вражди между разстреляния бизнесмен Янис Макрис и престъпен бос от фамилията Ибрахим в Сидни Австралия, стоят зад убийството на гръка на 31 октомври миналата година, което бе извършено от българина с турски произход Серафим Райчев.

Това е една от версиите, по които властите в южната ни съседка работят. Оказва се, че миналото на Янис, който е известен в престъпния свят там като Австралиеца, не е чисто. Той е записал името си в криминалните хроники на Австралия няколко пъти. В Сидни бизнесменът е разследван за трафик на

наркотици на стойност

13 млн. долара

В началото мъжът бил определян от всички като дребен дилър, който притежава нужните качества да стане водещ наркотрафикант.

Освен за дрога, разстреляният е разследван преди години и за пране на пари. Полицията все още не може да каже дали поръчката за убийството на Макрис е дошла от Австралия. Това обаче не е изключено, тъй като Янис е обвиняван и за опит за убийство на престъпен бос.

За враждата между него и собственик на нощен клуб в Сидни се знаело от много време. По данни на полицията там през 2009 г. двама братя на име Фади и Майкъл Ибрахим готвели покушение срещу Макрис. Идеята била да му отмъстят за стрелбата срещу единия от тях. През 2009 г. Фади е прострелян пет пъти, докато седи в ламборгинито си пред дома си в Сидни. Братята били сигурни, че зад куршумения дъжд стои не кой да е, а именно Макрис. Полицията обаче не открила никакви доказателства срещу него. И до ден днешен няма обвинен за това покушение.

Все още няма никакво потвърждение дали именно от фамилията Ибрахим са платили за покушението срещу Янис. Поръчителят остава неизвестен, но наемният убиец е ясен. Това е 31-годишният нашенец Серафим, който веднага след като разстрелва бизнесмена

бяга

от Гърция

и в продължение на близо пет месеца няма и помен от него. След като минава това време, той решава рисковано да се завърне в страната, в която го издирват за тежкото престъпление. Прави го с фалшиви документи. В период от десет дни той сменя три хотела и наема три различни коли. Според властите там не е изключено връщането му в Гърция да се е наложило, след като е получил нова поръчка за екзекуция, която трябва да изпълни. Серафим обаче изобщо не подозирал, че още със стъпването си на гръцка земя на 1 април полицията веднага започнала да

следи

всяка негова крачка

След няколко дни под тяхното постоянно наблюдение бил задържан пред хотел в атинския квартал "Глифада". Преди да щракнат белезниците на ръцете му, мъжът забелязал, че го следят и направил опит да избяга с кола. За негово съжаление той се оказал неуспешен, тъй като полицаите били подготвени и за този сценарий. Те заградили пътя му и той се блъснал в патрулка. И до днес Серафим не казва нито дума пред разследващите. Благодарение на твърдото му мълчание те дори му дават прякора "Немия".

Човекът, пред когото българинът говори, е адвокатът му. Чрез него в съда той казва, че е невинен и не той е извършил престъплението, в което го обвиняват в момента. Властите там обаче са категорични, че именно нашенецът е изпълнител на мократа поръчка. Видеозаписи, на които ясно се вижда как той следи бизнесмена, го заковават именно като такъв.

Според полицията Серафим пристигнал в Гърция с брат си, който в момента се издирва, 15 дни преди да бъде разстрелян Янис. Точно толкова дни им били нужни, за да научат навиците на жертвата.

Открит ли е пистолетът, с който беше убит гъркът, четете в печатното издание "168 часа".