Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пол Боевски  скри лицето си  от медиите.  СНИМКА:  НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Пол Боевски скри лицето си от медиите. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

Пол е обвинен, че пласирал 3 вида наркотици. Остава в ареста

Синът на Гълъбин Боевски - Пол, е разпространявал дрога, която криел под седалката на джипа си и в жабката на автомобила. Това стана ясно в Софийския градски съд в неделя.

26-годишният мъж бе доведен с белезници там в 15 часа в 10-а зала. Той бил задържан на 4 април, когато след оперативна информация полицаите го закопчали.

Заедно с него бил арестуван и синът на Константин Йорданов-Коце Ламята. Той е пуснат без мярка за неотклонение, тъй като носел малко количество дрога у себе си.

След като открили дрогата в колата на Боевски, полицаите забелязали връзката му с ключове и решили да проверят апартаментите на младежа. Отишли на двата му адреса в кварталите “Люлин” и “Младост” и открили още наркотици.

Общо в жилищата и джипа имало 2,31 г марихуана, 17,44 г амфетамини и 4,52 г кокаин.

При ареста си Боевски-младши имал в джоба на дънките си 340 лв. Той обаче посочил, че е безработен, затова полицията предполага, че сумата е от пласиране на наркотици. “И в апартаментите, и в колата му са открити и електронни везни”, изтъкнаха от прокуратурата като доказателство, че Пол е пласьор, и поискаха от съда да остане в ареста.

Съдия Димитрина Ангелова прати младежа зад решетките. Тя обаче посочи, че за да се докаже разпространението, от прокуратурата трябвало да намерят свидетел, който си е купил наркотик от Боевски.

Това не е първи сблъсък на Боевски-младши с правосъдието. Той има пробация за носене на газово оръжие, с което се простреля през 2008 г. Заради инцидента баща му напусна поста си на общински съветник в София. Бил е осъден и на глоба за каране надрусан през 2012 г.

Решението на съда не е окончателно. Пол може да обжалва пред Софийския апелативен съд.

Щангистът бе хванат с куфари с кокаин в Бразилия

Гълъбин Боевски също бе задържан с наркотици. Той бе хванат на летището в Сао Паолу - Бразилия, с два куфара, в които носел общо 9 килограма кокаин.

Олимпийският шампион бил там, за да придружава дъщеря си Сара на тенис турнир. Дрогата била именно в куфарите на момичето.

Щангистът твърди, че е купил куфарите от Бразилия и не знае как наркотиците са попаднали в тях.

Властите в Бразилия го осъждат на 9 години и 4 месеца затвор за международен трафик на дрога. По оперативна информация тогавашният шеф на ГДБОП Станимир Флоров посочи, че кокаинът е бил предназначен за България. Боевски щял да изкара 300 000 евро от него, а се съгласил на пратката, тъй като закъсал финансово.

Въпреки голямата присъда обаче щангистът лежа само две години.

Неочаквано през октомври 2013 г. той се прибра в България. Бразилците го експулсираха с едностранен акт и оттогава е свободен.