Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Факсимиле: Курир
Факсимиле: Курир

49-годишният бизнесмен Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна са летели с падналия самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, потвърдиха македонските власти пред "24 часа". Машината е летяла от Охрид за София. Георги Бошнаков е инженер, бизнесмен, образованието си е завършил в България и Германия, занимава се с рециклиране на отпадъци, има няколко фирми. Калина Цонева Корнажева - Бошнакова е вписана в Софийската адвокатска колегия и е дъщея на Цоню Корнажев е племеница на някогашния правосъден министър Петър Корнажев.

От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на чесната за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и самолетът е паднал на 80 км южно от града.

Чесната е с немска регистрация, каза пък Христо Христов, шеф на разследващото авиационни произшествия звено към Министерството на транспорта. Македонският му колега му е казал, че са намерили самолета разбит, няма оцелели.

Георги Бошнаков Снимки: Фейсбук
Георги Бошнаков Снимки: Фейсбук

Калина Корнажева - Бошнакова
Калина Корнажева - Бошнакова

Биляна
Биляна
Гергана
Гергана