Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Николов. Снимка Елена Фотева
Тодор Николов. Снимка Елена Фотева

С условна присъда се размина 23-годишният Тодор Николов от Несебър, който по-миналото лято удари слепи туристи. Районният съд в морския град му наложи 3 г. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок, срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца и забрана да шофира в продължение на 7 месеца.

Несебърлията ще трябва да плати и общо 8000 лв. за нанесени вреди на двамата потърпевши.

Сканадалният инцидент стана на 24 юни, 2017 г., в сърцето на Стария Несебър. Тодор, който бил зад волана на скъп мерцедес, изскочил вбесен от колата, оставяйки я с включен двигател, за да се саморазправи с група туристи. Те пресичали улицата с куфари, но се замотали пред колата му.

Афектиран, Тодор ударил мъж и жена, които се оказаха незрящи туристи от Словакия. По-късно стана ясно, че мъжът е известен певец в родината си. Пострадалите и техни сънародници-свидетели на инцидента, бяха разпитани в съда чрез видеоконферентна връзка.

Прокуратурата определи подсъдимия като човек с нисък праг на самоконтрол и склонност към незачитане на обществения ред. На днешното заседание тя поиска 3 г. лишаване от свобода с 5 г. изпитателен срок.

След боя младежът прекара известно време в ареста, после под ключ вкъщи, а на 16 септември, 2017 г., излезе на свобода срещу 1500 лв. гаранция.

По време на делото стана ясно, че Тодор има проблеми с обмяната, щитовидната жлеза, сърцето и очите.