Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Тони Щилиянова
СНИМКА: Тони Щилиянова

17 г. лишаване от свобода постанови преди минути Бургаският окръжен съд за 55-годишния Владимир Колев. той бе подсъдим за смъртта на 33-годишния колоездач Евелин Дуков от Царево. Катастрофата стана на 3 декември, 2017 г. , на изхода на Приморско.

Както 24 часа писа днес, прокуратурата поиска 15 г. затвор за Колев, а роднините на загиналия -  максималните 20 г. ршетки.

Самият Колев не се признава за виновен и твърди, че не помни във фаталния ден да е карал колата. Той признава, че пил, защото имал лични проблеми, но твърди, че цял ден прекарал в почивната база "Родни простори" в Приморско, където работел.

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, които уличават подсъдимия в повдигнатото му обвинение. 

Още в съдебната зала Колев бе арестуван, тъй като беше с мярка за неотклонение "подписка". 

"Исках да ви разкажа какъв човек съм загубила, но той не може да се опише само с думи. Сега мисля само какъв ще бъде животът ни оттук нататък и какво ще кажа на детето ни, което не спира да пита защо тати си тръгна и стана звездичка. Трябва ли да го лъжа, че си е тръгнал или да му кажа, че е бил убит? Да бъда ли честна с него, за да знае в какъв свят живеем", разплака залата Людмила Дукова.

Близките на убития поискаха 20 г. затвор за подсъдимия, а техният адвокат Петър Димитров заяви, че деянието е извършено с изключителна бруталност.