Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мишо Пандурито в районния съд. Снимка:Елена Фотева
Мишо Пандурито в районния съд. Снимка:Елена Фотева

Бургаският окръжен съд остави в ареста цагинаския барон Мишо Щерионов-Пандурито. Днес той обжалва най-тежката мярка за неотклонение, оплака се, че трябва да се грижи за децата си и болна майка, както и че дава хляб на много работници, но магистратите не го пуснаха.

Щерионов е обвинен в изнудване  при опасен рецидив, за което законът предвижда от 5 г. до 15 г. затвор, глоба, а по преценка на съда и конфискация на 1/2 от имуществото.

Мишо Щерионов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 05.03.2019 г. до 14.03.2019 г. принуждавал пострадалия Хакъ Хакъ да му върне сума от 40 000 лв. иначе щял да му вземе къщата.  Независимо, че е бил изплатил пълната сума по заема в размер на 25 000 лв., Хакъ предал на Пандурито още 550 лв.

Според окръжни магистрати представените в днешното съдебно заседание заверени копия на протоколи за разпит на свидетели, които установяват допълнително извършени действия по разследване и приобщените нови гласни доказателства не разколебават подозрението, а отразяват динамиката на разследването.

От приложената справка за съдимост на обвиняемия е видно, че по повод на предходните му осъждания за умишлени престъпления от общ характер са налице и условията за квалифицирането на инкриминираното деяние при условията на „опасен рецидив“. Спрямо Мишо Щерионов са били постановени шест присъди за извършени престъпления, като последното му осъждане е през 2013 г. То е за трафик на жени с цел продажба на бебета. Пандурито излязал от затвора през септември, 2015 г.

Определението на Окръжен съд  Бургас е окончателно.